Annonse

Filminfo og video

Moneyball

Moneyball

Karakter

4 
Billy Beane hadde en stor plan og det var å bli stor baseballstjerne, men det gikk ikke helt som han hadde håpet. Han ender opp som trener for Oakland A som plutselig står på bar bakke etter å ha mistet samtlige av de store spillerne til større klubber som kunne friste med større lønninger. Men Billy er ikke typen som gir seg, han er drevet av et vanvittig konkuransejag og løsningsorientert tankegang.  Sammen med Peter Brand begynner han å sette sammen et lag som skal slå de andre i støvlene, uten store lønninger men med økonomisk teft, unkonvensjonell tankegang og dataanalyser. De setter så sammen et lag med spillere som har blitt avvist i alle de andre store klubbene på frunn av dårlig helse, skader eller rett og slett dårlig moral. Vil de klare å få dette laget med ”rejects” høyt opp i ligaen?


Beane og datteren i en dyp samtale.

Filmen er basert på den sanne historien om Billy Beane, og er regissert av Bennett Miller som tidligere har hatt stor suksess med Capote hvor han også jobbet med Philip Seymour Hoffman. Miller har klart å få til et jordnært bilde av en ganske avansert bransje, noe som taler til filmens fordel. Samtidig er muligens temaet litt for spesielt interesserte, så andre kan kjapt falle av lasset.

Skuespillerprestasjonene er formidable. Philip Seymour Hoffman er fantastisk som vanlig, er det noen rolle den mannen ikke kan spille, med unntak av supermann kanskje? Det er også forfriskende å se Brad Pitt i en rolle hvor det er hans talenter på lerretet som er i fokus, ikke hans utseende. For han kan spille, det er det liten tvil om. Han gir denne karakteren en jordnærhet, intensitet og en varme som kler den godt.

Det skal sies at dette var en film jeg ikke ar overbegeistret for på grunn av innholdet, baseball er bare ikke min greie. Men filmteknisk er filmen veldig god selv om den er uten de helt store høydepunktene. Skuespillerprestasjonene er som sagt utrolig gode og gjør at filmen absolutt er verdt en titt på tross av temaet som jeg fant dørgende kjedelig.


Philip Seymour Hoffman.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse