Annonse

Filminfo og video

Til siste hinder

Til siste hinder

Karakter

3 
Ida er en snobbete og veslevoksen tenåring. Hun blogger om mote, og bruker all tid på å forbli populær, shoppe og være med venner. Så blir bomben sluppet. Idas foreldre har bestemt at de skal flytte til en liten avsides bygd i Nord-Norge. Livet blir snudd opp ned for Ida, og det er her vi som publikum får ta del i livet hennes. Hun savner vennene, shoppingsentrene, ser ned på de innfødte hestejentene i bygda og drømmer bare om å få dra tilbake til byen. Så blir et farlig møte med den ville hesten Kehilan et vendepunkt for henne.

”Til siste hinder” er en feelgood-film som tar for seg en sommer på landet hvor dagene består av et liv ute i det fri uten noen forpliktelser. Man drømmer seg tilbake til en barndom som er forbi, og man lever seg inn i Idas lille nordnorske verden fylt av vakker sommernatur.

Men dette har vi sett før. Mange ganger før. Et plot hvor en tenåring må flytte på seg og de føler at liver går under er ingen nyskapende historie. Det at dyreliv blir en del av tenåringens redning har vi også opplevd før for eksempel via flere av Arne Lindtner Næss sine filmer. Eneste forskjellen er at jeg synes Lindtner Næss formidler slike historier på en bedre måte. ”Til siste hinder” blir en litt tam film tross en altfor vill hest som klimaks. De unge skuespillerne hadde nok hatt stort utbytte av mer instruksjon i forhold til manus for å skape troverdige dialoger. Manuset er skrevet av Kathrine Haugen som også skrev manus for NRK-suksessen ”Himmelblå”, så nettopp denne overgang fra by til bygd har hun satt ord på før.

Dette er ikke noen film som er nødvendig å se, men den inneholder en moral og en følelse som man godt kan få med seg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse