Annonse

Filminfo og video

Aliens

Dette er oppfølgeren til ”Alien”(1979), og fortsetter der eneren slapp. Handlingen starter på et sykehus hvor Ripley (Sigourney Weaver) helt klart sliter med tankene på udyrene som drepte resten av mannskapet hun var en del av. Marerittene plager henne, og hennes karakter står egentlig bom stille. Så blir hun med et forskerteam tilbake til planeten med de grusomme vesenene for å undersøke ting nærmere.

Til å begynne med er stemningen barnslig og useriøs om bord på skipet hos forskerteamet. Men etter første grusomme møte med de monster-liknende romvesenene, og tap av kolleger blir det hele mer alvorlig, og Ripley får endelig den respekten hun fortjener. Scenene hvor monstrene møter menneskene er noe av det ekleste jeg kan huske å ha sett på film. Jeg pleier ikke å påvirkes noe særlig av skrekkfilmer og grøssere, men dette gir meg virkelig et stikk, og jeg må sitte årvåken ytterst på stolen under store deler av filmen. Monstrene angriper på de mest grusomme måter, og det blir rett og slett så voldsomt at jeg gripes av det hele.

En av de som er med på Ripleys side er egentlig ikke er det, og motarbeider Ripley og hennes team på det groveste. Han lar til og med folk dø for å redde sitt eget skinn. I tillegg sprer monstrene sine gener seg svært lett, og plutselig blir menneskene omgjort til de verste vesener. Hvem kan man stole på, og hvordan skal et forskerteam overvinne de gigantiske monstrene som har voldsomme krefter og er overalt? Dette blir nesten uutholdelig spennende å være vitne til enda man sitter gjemt bak TV-skjermen.

Denne filmen er helt klart seerverdig og vel så det. Spenningen, grøsset og måten man føler med Ripley og hennes team, blir en utrolig opplevelse, og det er slik film skal være. Når man ser en god film skal man leve seg inn i karakterenes følelser, tanker og drivkrefter. Det gjør i alle fall jeg i aller største grad i denne filmen. Tross at filmen varer i over to timer er dette en film jeg helt klart kunne sett igjen, og vil anbefale mine bekjente, for dette er en rå film. Da rulleteksten dukket opp var eneste grunn til å forbli et lykkelig menneske at det fantes enda en oppfølger, for nå er jeg spent på fortsettelsen i ”Alien³”.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse