Annonse

Filminfo og video

Poppers pingviner

Poppers Pingviner

Karakter

4 
Tom Popper jobber for et stort firma som kjøper opp bygninger, for å rive dem ned og bygge nytt. Han er skilt fra kona og ser sine to barn en helg nå og da. Men alt dette skal endre seg da han arver pingviner etter faren sin. Karriejegeren Popper blir byttet ut med familiefaren Popper, og han får et nytt forhold til livet. Men farer truer, og den ”onde skurken” i filmen er dyrehagerpasseren ?. Spørsmålet er da om Popper klarer å beholde jobben, familien og pingvinene.

Før jeg så denne filmen regnet jeg med at dette var en film som kanskje ikke ble så veldig godt mottatt av kritikere rundt omkring i verden. De fleste filmer med Jim Carrey bruker å være slik. Carrey er en skuespiller som mange må like for å kunne takle filmene hans. Jeg er en stor fan av komikeren, og ikke overraskende syntes jeg også Poppers Pingviner var en meget underholdende film.

Selve historien på filmen har vi sett før, fraskilte foreldre, en far som er karrierejeger og heller bryr seg om jobben enn familien, unger som ikke vil være med faren, foreldre som finner tilbake til hverandre, lykkelig slutt. Jeg tør påstå at jeg ikke røper så veldig mange hemmeligheter ved filmen når jeg sier at jo da, det kommer en lykkelig slutt på denne filmen også. Men Hollywood-klisjéene klarer heldigvis ikke å ødelegge for underholdningen i filmen.

For meg, som med barna, var det pingvinene som var filmens største trekkplaster. Jeg er fullstendig klar over at dette aldri ville skjedd i den virkelige verden, men når jeg setter meg ned for å se en film så er jeg klar over at alt kan skje, og at pingviner får menneskelige egenskaper… vel, det er ikke den største virkelighetsendringen jeg har sett de siste årene. De seks pingvinene har alle sine egenskaper som gjør dem til en sjarmerende gjeng, og Jim Carrey klarer å skape et godt bånd mellom menneske og pingviner.

Bilde
Jeg fikk muligheten til å se denne filmen på en storskjerm via projektor, mens jeg vanligvis ser den på 37 tommeren jeg har hjemme. Og filmen popper ut mot deg (beklager ordspillet). Med 1080p, på AVC/MPEG-4 og ratio på 1.85:1 er dette et overraskende vakkert skue. Fargene er klare og sterke, nærbilder av ansikter viser mange detaljer og man kan nesten telle fjørene på pingvinene. Det er ikke mange mørke scener i filmen, men de få som er blir gjengitt med en enorm dybde og uten særlig korning eller støy. Kvaliteten på bildet er så nær perfekt som man kan få det.

Lyd
Lyden er ikke så mye dårligere enn bildet. En DTS-HD Master Audio 5.1 gir god lyd i alle kanaler, og man blir umiddelbart satt rett inn i filmens handlinger. Pingvinenes skrik kommer fra alle kanter, og New Yorks travle gater blir godt gjengitt som en lav undertone i bakgrunnen. Dialogen kommer klart frem gjennom senterhøyttaleren.

Konklusjon
Poppers Pingviner er en film man uten problemer kan sette seg ned for å se. Barna vil jeg nesten garantere at kommer til å elske den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse