Annonse

Filminfo og video

Pakten

Pakten

Karakter

5 
Pakten er et dansk juleeventyr med spenning og magi. Den ble sendt som julekalender i Danmark i 2009 og på NRK i 2010.

Da den onde isheksa Iselin vender tilbake til den lille byen Thyregood, truer hun nissenes eksistens. Hun ønsker makt over hele den magiske verden, men ikke bare det, hun ønsker også makt over menneskenes verden. Nissenes eneste sjanse er å finne et nytt menneske som kan hjelpe dem med å finn den magiske pakten som ble opprettet mellom en nisse og et menneske for over 200 år siden. Lyda, som er den yngste nissen, finner Malte, en gutt som ikke har det så greit på skolen. Sammen begir de seg ut på et magisk eventyr for å finne pakten.

Jeg håper NRK bestemmer seg for å sende denne julekalenderen igjen, for dette var spennende saker. Det handler ikke bare om nisser og jul, men også om samhold som kan oppstå mellom personer fra forskjellige opphav. Det handler om å hjelpe hverandre, om å bry seg når det virkelig gjelder. Dette til tross for store forskjeller.

Jeg lar meg lett fascinere av den onde Iselin, spilt av Signe Egholm Olsen, og hun blir kjapt min favoritt i serien, selv om hun er ond. Man føler også sterkt med Malte (Benjamin Engell) som blir mobbet på skolen. Vennskapet mellom han og Lyda (Karla Løkke) hjelper han gjennom skolehverdagen.Serien er virkelig god og det behøver ikke nærme seg jul for at du skal kunne kose deg med den. Det er 24 episoder med godt skuespill, bra kommentarer, spenning og eventyr. Serien ble i Danmark brukt som kampanje mot mobbing da den ble sendt på tv. Lærere lot seg inspirere til å snakke mer om mobbing og kunne ved å fortelle om Malte (som blir mobbet) og Rune (som mobber) uten at de gikk på enkeltelever ved skolen.

Pakten egner seg kanskje litt for de eldre barna, og det er vel derfor NRK også sendte den klokken 19.00.
Hver episode er på rundt 30 minutter.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse