Annonse

Filminfo og video

Green Lantern

Green Lantern

Karakter

2 
I et univers langt borte fra jorden finnes det en flere hundre år gammel elitestyrke som kalles green Lantern. Deres oppgave er å kjempe for fred og rettferdighet i universet. Så trer en ny fiende inn i lyset: Parallax. Maktbalansen i universet og dermed også livet på jorden trues, og det er kun en som kan redde dem. Det første mennesket som får plass i Green Lantern: Hal Jordan.

Hal Jordan er det man kan kalle en Daredevil, noe han får utløp for som pilot og testpilot. Et yrke som også hans far hadde. Etter et møte med en Green Lantern som har krasjet til jorden, får han en ring som har en enorm kraft. Noe han til sin store overaskelse oppdager etterhvert. Så blir spørsmålet om han klarer å leve opp til de forventninger Green Lantern har til sitt siste tilskudd, eller vil han falle totalt igjennom?

Regissør Martin Campbell har laget filmer som Beyond Borders og Casino Royale før han tok fatt i dette prosjektet. Et prosjekt som nok var litt ut av hans komfortsone skal man dømme etter resultatet. Dette er et prosjekt som har all potensiale i verden til å bli en skikkelig storfilm, men det må gjøres ordentlig og ikke minst overbevisende. Campbell faller desverre igjennom på en del viktige punkter her.

I en film som Green Lantern er det utrolig viktig at spesialeffektene er på plass. Både i detaljer og store scener. Desverre er effektene her relativt dårlig gjennomført, og vitner om at dette har vært posten man sparte noen kroner på i produksjonen. Ta for eksempel masken til Green Lantern:øynene ser nemlig ut som de er laget av betatestere for Sims 2. Det holder ikke mål når man til stadighet har nærbilder av Jordan med masken på. Det er noe som veldig lett kunne vært unngått.


Her er et eksempel hvor øynene viser veldig godt.

Historien i filmen er spennende nok og gis et herlig komisk tilsnitt med Ryan Reynolds i rollen som Hal Jordan. Kanskje han kan bli litt for morsom noen ganger, og det derfor virker noe platt og overfladisk? Jo, det smerter meg å si det, men det er sånn det ligger ann her. Det nytter lite å ha kroppen til en superhelt, når man ikke klarer å følge opp med det som er i hodet og hjertet. Den vanlige tilstedeværelsen Reynolds kan skilte med, faller igjennom her og blir bare irriterende.

Blake Lively er er skuespiller jeg virkelig fikk øynene opp for i The Town, så man skulle jo tro at hun var litt bedre på å velge roller enn dette her. Hun vokser ut av rollen og blir rett og slett for stor. I enkelte scener overskygger hun motspilleren totalt. En annen skuespiller av stort kaliber som er med i prosjektet er Peter Sarsgaard. Han er en fantastisk skuespiller, som her får bade seg i ondskap, idiotiske effekter og dårlige replikker. Han kan så mye bedre enn dette.

Sånn bortsett fra en del sånne småting smo gjorde meg lettere muggen, så underholder filmen hvertfall noe. Man kan ikke annet enn å le av Reynolds noen ganger, selv om det hele igrunn blir litt dumt. En fornøyelig opplevelse men ikke den store superheltfilmen man hadde håpet på i første omgang. Det virker som om filmen er kastet sammen i en stor smeltedigel for å få et produkt ut kjapt. Kanskje på grunn av Green Lantern sin tilhengerskare i The Big Bang Theory? Det skal dog sies at Sheldon Cooper nok ville hylt av smerte om han så denne filmen.

Foto: Warner Bros Entertainment Norge AS
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse