Annonse

Filminfo og video

Taxi

Taxi

Karakter

5 
Den norsk-pakistanske juristen Javar (Adil Khan) lever et forholdsvis problemfritt liv sammen med sin norske samboer Anne som er journalist for Aftenposten. Det er stort sett kun ett mørkt problem i Javars liv, og det er at hans samboerforhold til Anne må holdes hemmelig da Javar sin pakistanske familie ikke vil godta at han er sammen med en norsk jente. Javar får en minnepinne av svogeren sin med falske regnskaper fra taxi-bransjen. Bevisene for svindelen er vanskelig å hente fram, og det at en av toppene i Skatteetaten selv har en gigantisk finger med i spillet hjelper ikke akkurat på. Et farlig spill er i gang, og det virker som om ingenting noensinne vil bli de samme igjen.

Allerede i første episode av de fire er spenningen i gang. Det multikulturelle Oslo settes på dagsorden, og samholdet i de pakistanske miljøene eksisterer på både på godt og vondt. Regissør Ulrik Imtiaz Rolfsen har tidligere imponert med filmer som ”Izzat” og ”Den siste revejakta”, og det er ingen tvil om at han fortsatt har en formidlingsevne som er på topp. Historien og de trådene som nøstes opp i ”Taxi” er ikke supergeniale, men de strekker til, og både bilde, lyd, effekter og de aller fleste skuespillerne drar hele prosjektet oppover. Adil Khan har tidligere deltatt i en del teaterstykker med suksess, og i ”Taxi” beviser han for fullt at han også har kamerateket. Fullpakkede actionsekvenser, og et perspektiv som gir publikum de samme følelsene som hovedpersonen Javar er virkningsfullt, og gjør så de fire episodene går unna i en fei.

Troverdighet i forhold til handlingen og godt håndarbeid gir denne serien den kvaliteten og tyngden som gjør at jeg blir positiv overfor fremtidig norsk TV-serie-produksjon. Framover håper jeg å se en norsk TV-serie med flere vellykkede sesonger og en skare av publikum slik som for eksempel ”Mad Men” og ”Grey’s  Anatomy”. Det er nok en stund til noe slikt vil oppstå i Norge, men når jeg ser ”Taxi” har jeg en følelse av at vi er på vei. Til våren vil Ulrik Imtiaz Rolfsen bokdebutere med krimboken ”Gass”. Dette skal være en oppfølger til ”Taxi”, og jeg må si at dette er en spennende og modig satsning. Jeg gleder meg til å se hvordan Rolfsen sine skriveferdigheter holder for en hel kriminalroman, og jeg er mest av alt spent på hva som vil skje med Javar.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse