Annonse

Filminfo og video

Thale

South by Southwest Festival er mest kjent for sitt store musikkprogram, men har de siste årene utviklet seg til å bli en viktig plattform og visningssted for film og interaktive medier også. Festivalen foregår i år fra 9. til 18. mars.  

-SXSW er veldig glade for å kunne invitere «Thale» til vårt Emerging Visions-program. Det er en forfriskende og original historie som eksemplifiserer en type unik og innovativ filmproduksjon som vi liker å presentere, sier filmprogrammerer Jarod Neece i SXSW.  

Stor sjangerfestival
- At «Thale» har blitt plukket ut til prestisjetunge SXSW er utrolig spennende. For meg er det også betryggende og rørende å vite at det vi har jobbet så hardt og lenge med har resultert i en film som holder internasjonalt nivå, sier regissør og manusforfatter Aleksander Nordaas.
–Det at «Thale» er tatt inn på en av de største sjangerfestivalene i USA går nok ikke opp for oss før vi plutselig står i Texas i mars, sier Nordaas.
 
Internasjonal oppmerksomhet

«Thale» har alt fått stor oppmerksomhet internasjonalt, og har fått omtalte i blant annet Variety. Da traileren ble sluppet ble den raskt den mest sette og delte traileren på en av verdens meste leste filmsider, Twitch.com. Traileren nådde førstesiden til svenske Aftonbladet før helgen.

Om Thale
«Thale» har rot i den norske folketroen og den mytiske kvinneskikkelsen huldra. Det er en storydrevet fantasy/thriller, hvor handlingen utspiller seg rundt en hulder oppdaget av to åstedsvaskere i en skjult kjeller. Filmen har norsk kinopremiere 17. februar og distribueres av Euforia Film.

Regissør og manusforfatter Aleksander Nordaas og produsent Bendik Heggen Strønstad i Yesbox Productions gjorde sin første spillefilm «Sirkel» sammen i 2005. Filmen fikk både publikumsprisen og Ung Talent under Bergen Internasjonale Filmfestival samme år. I 2008 kom Nordaas med kortfilmen «Bak lukkede dører», som fikk flere priser. Han signerte med Hollywood-managementet 3 Arts Entertainment i januar 2011 på basis av en tidlig arbeidsklipp av «Thale».
 
Besøk festivalens hjemmesider her: http://sxsw.com/
«Thale» på facebook:  https://www.facebook.com/thalemovie
Foto: Euforia
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse