Annonse
”We all have to decide for ourselves how much sin we can live with”

Boardwalk Empire er skapt av Terence Winter, vinner av utallige priser for fantastiske Sopranos. Produsent er mesterregissør Martin Scorsese. Scorsese selv tar seg også av regien på pilotepisoden, tidenes dyreste enkeltepisode for HBO.Så forventningene kunne vel ikke være høyere til HBO’s nye storsatsning etter deres flaggskip Sopranos.

Heldigvis innfrir Boardwalk Empire på alle punkter. Dette er ikke noen ny Sopranos, Deadwood eller Carnivale, men et helt nytt mesterstykke innen gangstersjangeren.

Vi befinner oss i 1920- årenes Atlantic City. Forbudstiden er akkurat startet og med den følger en sterk økning i organisert kriminalitet. Serien tar for seg korrupsjon, maktkamp og et sterkt ønske om rikdom i en av Amerikas mest fargerike, men voldelige tidsepoker. Krigen er over, Wall Street er iferd med å ta av, og kvinner fikk stemmerett.

Den ubestridte lederen av Atlantic City er Enoch ”Nucky” Thompson (Steve Buscemi), like deler politiker og gangster, og som trives like godt i begge roller. Han blir beskrevet som å være like korrupt som dagen er lang.Siden Atlantic City ligger strategisk plassert minutter fra Philadelphia, timer fra New York City og mindre enn en dags kjøretur fra Chicago, blir det en yngleplass for spritsmuglere og andre kriminelle og ”Nucky” vet å utnytte dette.

Iløpet av serien treffer ”Nucky” flere ”ekte” gangstere, som Lucky Luciano og Al Capone. ”Nucky” selv er basert på en virkelig person, Enoch L. Johnson, nesten like navn, men to svært ulike personer både i kroppsbygning og stemme. Ifølge HBO er fordelingen 60/40 når det kommer til likheter mellom den ekte ”Nucky” og karakteren spilt av Buscemi.

HBO vet hvordan man lager gode tv-serier, noe de har vist oss gang på gang, og Boardwalk Empire er intet unntak!

Bilde
Som alltid med HBO’s blu ray utgivelser er dette også referansekvalitet innenfor både bilde og lyd.
Bildet er sylskarpt, med flotte detaljer i nærbilder både I klær og ansikter. Serieskaperne har gjort en kjempejobb med å gjenskape tidsepoken historien utspiller seg i.  Absolutt ingenting å klage på!

Lyd
Igjen helt feilfritt! Dialogen er klar og tydelig, og alle lydene sender oss rett til forbudstiden i 1920-årene. Surroundhøyttalerne fylles med harde slag og skuddlyder, mens bakgrunnslydene virkelig setter oss inn I stemningen som var på den tiden.

Ekstramateriale
Boardwalk Empire Enhanced Viewing
Making Boardwalk Empire
Creating the Boardwalk
Character Dossier
Atlantic City: The Original Sin City
Speakeasy Tour
Audio Commentaries

Konklusjon
HBO har definitivt gjort det igjen! Boardwalk Empire er enda en suksess fra seriegiganten. Med en engasjerende historie, flotte skuespillerprestasjoner og plettfritt bilde og lyd, er denne boksen enda en selvfølge blant alle andre HBO blu ray utgivelser! Anbefales på det varmeste!
        
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse