Annonse

Filminfo og video

The Yellow Sea

Gu-nams kone har sporløst forsvunnet. Han har spillegjeld og da han en dag treffer Myun-ga som gir han en mulighet til å få sin kone tilbake, kan han ikke takke nei til dette. Gu-nam skal ikke bare få igjen sin kone, men også nok penger til å dekke spillegjelden, det eneste han må gjøre er å dra til Sør-Korea og utføre et oppdrag. Men, alt går feil, og han havner i en spiral som tilsynelatende ikke har noen ende.

Å se en koreansk film ble for meg en ny opplevelse, og noe slitsomt. Så jeg endte med å se filmen to ganger for å få med meg alt som ble sagt. Det ble nemlig mer krevende å følge med når dialogene føres på et språk jeg ikke kan. Men da jeg var igang på omgang to med filmen, gikk det lettere og jeg fikk en bedre filmopplevelse enn hva jeg hadde ventet. Dette er mer en thriller enn action, selv om det er en del gode actionscener her. Å sammenligne koreansk action med amerikansk action fant jeg fort ut hadde lite for seg. Det er to forskjellige verdner og jeg er vant med fargesprakende actionscener, og det er det ikke så mye av i denne filmen. Filmen er mer direkte og har mer realistiske scener enn hva jeg er vant til. Noe som gjør at den slik sett er bra, og det er et godt manus, og en god thriller. Den skiller seg også fra f.esk amerikanske filmer fordi hovedkarakteren er "vanlige mannen i gata". Men, det er løgn å si at dette er en film som jeg kommer til å se en gang til. Ikke blir den husket så lenge heller, for noe sterkt inntrykk kan jeg ikke si jeg sitter igjen med etter å ha sett den.

Det er realistiske bilder, god filming og bra lyd. Skuespillerene gjør et godt stykke arbeid. Og for de som liker filmer fra sør er nok dette en perle i samlingen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse