Annonse

Filminfo og video

I drift mot Idaho

I drift mot Idaho

Karakter

3 
Gus Van Saint byr på det som anses være en vill roadmovie hvor River Phoenix er den narkoleptiske tenåringsprostituerte Mike som er besatt på å finne sin mor, som han ikke har sett på mange år. Scott (Keanu Reeves) er en rik rømling som jakter på meningen med livet. Sammen er de fortapte i en bisarr verden fylt av velstående fremmede og en rekke underlige opplevelser.

Jeg husker godt da denne filmen kom. Den ble i sin tid noe omdiskutert pga sitt innhold, og jeg husker at gutta i klassen ikke gadd se den fordi den handlet om homofile, mens jentene ville se den fordi det var så kjekke gutter med. Jeg husker ikke helt hvorfor jeg så den da den kom, men det var vel en kombinasjon av filminteressen og at skuespillerene absolutt var verd en titt. Men, jeg hadde ventet så mye mer av en film med Keanu Reeves som jeg alt da hadde sett i Rivers Edge og Bill and Teds Excellente adventures, i tillegg til noen andre filmer. Så jeg var litt spent da jeg satte meg for å se filmen en gang til. Smaken forandrer seg jo som regel med årene, og man får et annet syn på tingene.Jeg finner ikke filmen like kjedelig nå som da, men den når allikevel ikke helt opp. Men jeg merker at jeg evner til å se mer i filmen enn hva jeg gjorde da den første gang kom ut (på store VHS-kassetter). Det er gode karakterer og gode replikker. Filmen er tidvis varm og rørende, noen ganger også litt irriterende. Alt i alt er det en god film, og den byr på mer enn man kanskje forventer. Jeg merker at den går litt under huden på meg og gjør at jeg faktisk vurderer se den en gang til.

Regisør Gus Van Sant har en rekke gode filmer bak seg, og han er dyktig når det kommer til å velge rollebesetning i dem. Denne filmen er intet unntak. For, når det kommer til skuespillerprestasjonene så gjorde han et godt valg her. Og, man kan ikke nekte for at River Phoenix hadde talenter. Det er synd at han valgte et liv på rus, noe som førte til at han endte sitt liv i 1993. Jeg tror han ville nådd lengre enn sin bror Joaquin. Keanue Reeves er også dyktig i denne filmen. Han tolker sin rollekarakter på en god måte. Vi treffer også en alltid like god James Russo.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse