Annonse
For fjerde gang arrangerer Oslo Dokumentarkino Human Rights Human Wrongs dokumentarfilm festival i Oslo. Festivalen starter idag, med dokumentaren How to start a revolution på Vika Kino. Her får man også mulighet til å se en Q and A med ikke-volds-tenkeren Gene Sharp og regissør Ruaridh Arrow. Filmen handler om Gene Sharp og hans tanker om hvordan man kan få en ende på diktatur. Han har skrevet ikke mindre enn 13 bøker om hvordan man skal bruke ikke-vold som et våpen mot undertrykkelse og jobber som professor i statsvitenskap ved Universitetet i Massachusetts.


Ikkevolds-forskeren Gene Sharp har tatt turen til Oslo denne uken.

Selve festivalen åpnes onsdag 8 februar med tale av den tidligere statsminister og grunnlegger/president av Oslo Center for Peace and Human Rights; Kjell Magne Bondevik. Det vil bli musikalsk innslag av Bugge Wesseltoft sammen med brødrene Issa og Abderrahim Tobi, før visningen av dokumentaren 5 broken Cameras.

Det er også satt opp skolevisninger av 5 Broken Cameras og Imagining Emanuel. For de som ønsker å se Imagining Emanuel vil det være mulig å møte Emanuel og regissør Thomas Østbye etter visningen, for å diskutere papirløse flyktninger og menneskerettigheter. I forbindelse med skolevisningen av 5 Broken Cameras vil  filosofen og samfunnsdebattanten Lars Gule holde en innledning før filmen. FN-sambandet lager forslag til undervisningsopplegg som kan brukes i forkant av og etter visningen.

Festivalen vil også ta opp en del paradoksale problemstillinger knyttet til Norges arbeid for fred. Visste du for eksempel at den fredselskende nasjonen Norge er regnet som en av verdens største produsenter av våpen og ammunisjon?  Andrew Feinstein er ekspert på våpenhandel og vil delta på debatt sammen med Ida Thomassen og Sturla Henriksbø etter visningen av The Norweigan Solution.

Eller visste du at det norske pensjonsfondet investerer i palmeoljeplantasjer som faktisk er mer på å ødelegge regnskogene Norge også arbeider for å redde? Sveske Mattias Klum har laget dokumentaren The Testament of Tebaran, om regnskogen i Borneo og hvordan den ødelegges av palmeoljeindustrien.

Det å dokumentere gjennom kamera og bære vitne til de ting som skjer rundt i verden for å dele informasjonen med andre skaper kunnskap. Kunnskap skaper forandring. Derfor arrangere festivalen også et seminar som heter Filmmakers/Changemakers på Litteraturhuset fredag 10 februar.
Nysgjerrig på festivalens program så finner du det her:
http://www.humanfilm.no/wp-content/uploads/2012/01/ProgramHRHWweb-1.pdf

Foto: www.humanfilm.no / Kilder: www.humanfilm.no
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse