Annonse

Filminfo og video

Executive Decision

De amerikanske myndighetene truer med å skyte flyet ned før det når deres luftrom. Et amerikansk spesialteam skal ta seg inn i flyet i luften fra et jagerfly. Jagerflyet eksploderer og myndighetene tror at alt har gått galt - teamet har bare minutter igjen før myndighetene realiserer sin trussel.

Da denne filmen kom i 1996 var det på coveret avbildet Kurt Russel og Steven Segal. Begges navn stod også på fremsiden. Det gjorde at mange Segalfans ville se den. Gjett om de blei skuffa da! Det ble imidlertid ikke jeg, for jeg ville se minst mulig av han og mest mulig av Kurt Russel, som jeg anser som en bedre skuespiller enn Segal. Og selv om filmen ble promotert med Segal, så ser vi minimalt til han her.Filmen starter temmelig brått på med handlingen og man skjønner plottet ganske fort. Jeg vet ikke om det kanskje er medvirkende til at jeg føler filmen aldri bygger opp spenningen så bra. Man vet jo mer eller mindre hva som skjer før det hele har startet. Jeg erindrer at det var vel det som gjorde at jeg fant filmen ganske døll da den kom ut i '96, og noe døll er den faktisk enda. Jeg savner den pirrende spenningen som gjør at jeg sitter som på nåler og lurer på hva som skjer i neste scene. Det hele blir på en måte for enkelt. Først mot slutten drar spenningen seg noe opp, men filmen når aldri noe klimaks.

Skuespillerene er så der. Ingen imponerer i stor grad. Som nevnt, så har Segal en minimal rolle her, og dette er vel derfor hans navn og bilde er fjernet fra coveret på denne Blu-ray utgaven. Kurt Russel er grei nok, men han mangler noe for å få bra karakter av meg her, det virker på en måte som at engasjementet for rolletolkningen mangler. Halle Berry spiller flyvertinnen Jean, og vel, hun har i grunnen aldri imponert meg som skuespillerinne og gjør det ikke i denne filmen heller. Oliver Platt gjør en helt kurant rolle, men man merker at fyren ikke har all verdens tyngde i yrket. Den som gjør best arbeide er John Leguizamo i rollen som Rat.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse