Annonse
Iløpet av 5 dager skal det vises 50 filmer, deriblant verdenspremiere på Petter Næss sin Into the White, den allerede prisbelønte Kompani Orheim og Martin Scorsese sin Hugo Cabret. Into the white avslutter festivalen den 4 mars med samtlige av filmens skuespillere til stede, også Rupert Grint som er best kjent for sin innsats i Harry Potter filmene.

- Det betyr mye at Rupert Grint og de andre skuespillerne tar turen hit for å være tilstede på Filmfest Oslo, sier programsjef Morten Steingrimsen. I likhet med hans tusener av fans i Norge, gleder vi i festivalen oss stort til dette sjeldne besøket.

Martin Scorsese’s 3D-film er basert på ”The invention of Hugo Cabret” og har fått ikke mindre enn 11 Oscar-nominasjoner. Dette er Scorsese’s første film i 3D og da er det ikke verst at filmen er nominert både for beste film og beste regi. Sir Ben Kingsley spiller en av hovedrollene i filmen og ser frem til å delta på Oslo Filmfest sin visning av filmen.

- Jeg gleder meg veldig til å besøke Norges hovedstad for aller første gang og delta på Filmfest Oslo. Jeg er også veldig glad for at det er Martin Scorseses fantastiske film Hugo Cabret som bringer meg hit.


Sir Ben Kingsley ble rost opp i skyene for sin rolle i Shutter Island, men fikk selve gjennombruddet sitt i filmen om Ghandi i 1982. En film som forøvrig ga han en Oscarstatuett til peishylla.

- Jeg er i ekstase, sier Filmfest Oslos programsjef Morten Steingrimsen. - Det er rett og slett kjempestort at filmlegenden Sir Ben Kingsley besøker festivalen. Vi er ikke akkurat bortskjemt med internasjonale stjerneskuespillere her i landet, så dette er skikkelig stas for en nystartet festival. “Hugo Cabret” er en magisk fortelling, en kjærlighetshyllest til filmen, og Sir Ben Kingsley gjør her en av sine sterkeste roller. Publikum kan bare begynne å glede seg!

Foruten Kompani Orheim, Into The White og Hugo Cabret er 7 andre godbiter klare for programmet så langt: Terri, Contraband, Ambassadøren, Carre Blance, Sleeping Beauty, Bullhead, Project Nim og En katt i Paris.

Hele filmpogrammet blir klart Mandag 13 februar og da vil det også bli lagt ut billetter. Gimle, Klingenberg, Eldorado, Ringen kino og Folketeateret er med på festivalen, men det vil også bli arrangementer andre steder. Deriblant vil Filmfesten ha et eget festivaltelt på Youngstorget.

FestivalPASS koster 750,- kroner. Det gir gratis adgang til samtlige festivalvisninger hos Oslo kino. På Folketeateret koster visningene 30,-/50,-.
FestivalBÅND koster 100,- kroner og billettene da kun 69,- kroner på kinoene. På Folketeateret koster billettene 80,-/100,-.

ENKELTbilletter koster 100,- kroner for visninger hos Oslo kino, 120,- kroner for vanlige visninger i Folketeateret, 150,- for festpremierer.
Med pass og bånd er det i tillegg følgende fordeler: Gratis inngang i teltet, rabatt på meny i OKs kiosker og flere ting som snart kommer på plass ...

Det må tas ut billetter til alle visninger!

Billettene legges ut for salg mandag 13. februar! Festivalpass og bånd kan da kjøpes hos Oslo kino. Enkeltbilletter til Folketeateret hos Billettservice.

Foto: Adam Fedderly og UIP
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse