Annonse

Filminfo og video

Friends with Benefits

Friends With Benefits

Karakter

4 
Vi har vært borti lignende historier før. Dylan (Justin Timberlake) er en dyktig art director som arbeider for et lite firma i Los Angeles. Det er inntil hodejegeren Jamie (Mila Kunis) får han til New York på jobbintervju for en stilling som art director for GQ (Gentlemen's Quarterly), et av verdens mest kjente magasiner for menn. Han får jobbtilbud, takker ja og flytter til New York. Han henger en del med Jamie, og plutselig bestemmer de seg for å ha vennskapelig sex. Ingen følelser skal komme inn i bildet, og kjæresteperspektivet skal ikke eksistere. De skal bare ha sex.

Hele filmen er en ganske stor klisjé, men allikevel: jeg liker det. Flere vendinger i filmen har mer sjel enn i andre lignende filmer, og å se livet i New York blir som en liten drøm. Det virker som om de som står bak filmen også vet at den tar opp et velkjent emne. Måten Jamie elsker romantiske og klissete filmer, og stadig kunne tenke seg en drømmeprins, synes jeg understreker at teamet bak ”Friends with benefits” er fullstendig klar over hvilken sjangerverden de trår inn, og hva dette kan medføre.

Det var først da ”The social network” kom i 2010 at jeg virkelig ble obs på Justin Timberlake som skuespiller. Han har ikke overbevist meg tidligere, og hans prestasjon i ”Bad teacher” ble jeg rett og slett skuffet over. Men denne gangen er jeg mektig imponert. Rollen som den noe ydmyke, hjemmekjære og dyktige Dylan takler Timberlake på en svært god måte. Også hans medskuespiller Mila Kunis gjør en god jobb. Hennes tolkning av Jamie som en positiv og ærlig jente litt utenom det vanlige, gir filmen en ekstra sjarmfaktor.

Filmen åpner virkelig med en pangstart, og man blir nysgjerrig og dratt med i filmen fra første sekund. I tillegg presenteres filmens tittel og lignende på en kreativ og fin måte. Teknisk sett formidler filmen også svært godt. Både kameraarbeid og fargekorrigering gjør så New York stråler fram på sitt beste. I tillegg befinner ”Friends with benefits” seg virkelig i dagens samfunn da det blant annet i rulleteksten trekkes paraleller til iPad, iPod og Angry Birds. Filmen er litt klissete, men samtidig skjønn.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse