Annonse

Filminfo og video

V - sesong1

Jeg hadde sett V i butikken, men jeg hadde likevel ikke hørt noe om det, og visste ingenting om hva det handla om, eller i det hele tatt hva det var. Da jeg leste om TV-serien syntes jeg konseptet hørtes kult ut, og satte meg for å se første sesong.

Allerede fra første episode av V blei jeg hekta. Jeg likte serien fra første scene. Vi begynner rett på når The Visitors, eller The V’s som de også blir kalt, kommer til jorda. Deres catchphrase er ”We are of peace, always” og på en gjennomtenkt måte får de menneskene til å beundre dem. Men det er likevel en liten gruppe mennesker som ikke stoler på dem, og veit at de ikke kommer i fred, men at de ønsker å ta over jorda. For sannheten er at V-ene ikke er menneskelige i det hele tatt, som de ser ut til, men aliens i forkledning. Og det viser seg også at de ikke nettopp kom til jorda, men har vært på jorda i mange år allerede, forkledd som mennesker, og at de har en ond plan…

I hovedrollen blant V-ene finner vi Morena Baccarin, som også spiller i blant annet TV-seriene Firefly og Homeland. Hun gjør en ypperlig jobb som V-en Anna, hun spiller kald og følelsesløs og gjør det med en ekstrem overbevisning. De andre skuespillerne gjør også en kjempebra jobb, og dette er med på å gjøre V til den opplevelsen den er.

V er en science fiction/thriller-serie, og den er kjempegodt gjennomført. Den holder spenninga oppe i alle de tolv episodene av første sesong, og før jeg visste ordet av det var episode etter episode ferdig. Den er utrolig spennende, og det legges hele tida til små detaljer og hint som gjør at man ønsker å fortsette å se på. Vi introduseres hele tida for nye problemer og hint. Personlig elsker jeg science fiction, og denne TV-serien er av ypperste klasse der. Men jeg tror også folk som ikke liker science fiction kan like V, for det er så mye mer ved den enn kun vitenskaplig fiksjon. Noen vil nok synes at den er litt for utroverdig, men jeg synes selv det bare er kjempekult. Hele sesongen var spennende, og jeg blei imponert over hvor bra det var. Det var ikke et eneste kjedelig øyeblikk i de tolv episodene. Jeg synes også episodene bare blei bedre og bedre, og det tok helt av i den siste episoden. Noe av grunnen til at det er så bra er på grunn av karakterene, de er så utrolig gjennomførte og virkelighetstro. Aldri før har jeg vært med på at så m ange karakterer har så mange skjulte sider, som kommer fram litt etter litt, og dette gjør at man ikke kan stole på noen av dem – akkurat sånn som de sier i serien: Don’t trust anyone.

Jeg fikk dessverre ikke noen stor opplevelse av at det var BluRay, ettersom jeg ikke så den på en bra nok TV. Bildene var uklare innimellom, og det var flere ganger hvor det var vanskelig å lese teksten. Men dette var, som sagt, grunnet dårlig TV, og ikke dårlig disk. Det var fortsatt mange scener som var fantastiske å se på, og jeg skulle ønske jeg fikk fullt utbytte av det visuelle i serien. Den blei nominert til 62nd Primetime Emmy Awards for ”Outstanding Special Visual Effects for a Series” og to ganger til Visual Effects Society Awards for ”Outstanding Visual Effects in a Broadcast Series”, og det er ikke uten grunn. Det var kun noen få scener i løpet av hele serien hvor jeg ikke syntes effektene var spesielt gode, hvor det så falsk ut. Et par ganger var også lyden litt dårlig, den virka fjern og svak, som om den blei tatt opp langt unna fra. Her burde nok stemmene vært spilt inn på nytt og lagt på i etterkant. Ellers trodde jeg på alt jeg så på skjermen, mye fordi de har skapt et troverdig samfunn i tillegg til at det er godt gjennomført – hvilket et grunnen til at de vant Visual Effects Society Awards for ”Outstanding Created Environment”.

Etter å ha sett første sesong av V gleder jeg meg kjempemye til å se sesong 2, og har tenkt til å skaffe meg den også. Hvis den er halvparten så bra som første sesong, er det godt nok for meg. Jeg kommer til å anbefale denne serien for alle som er lutter øre.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse