Annonse

Filminfo og video

A Better Life

Carlos Galindo (Demián Bichir) er en ulovlig imigrant på østkanten av Los Angeles. Han jobber som gartner for å få endene til å møtes i tillegg til å forsøke holde sønnen sin unna gatemiljøet og immigrasjons-myndighetene.

Dette er en sterk og rørende film. En tvers igjennom god film som har et solid manus og dyktige skuespillere som tolker karakterene sine på en superb måte. Den er hjertevarm og forteller historien om en far som vil ivareta sin sønns interesser og holde han unna alt som en ungdom fort kan havne utfor når man er immigrant og ikke har så alt for mye av økonomiske middler.Filmen har høstet gode kritikker, det er fullt forståelig. Det er noe rørende med en far som vil gi sønnen de muligheter han selv ikke hadde. Og vi får et innblikk i en verden vi ikke kjenner så godt til. Noe vi nok skal være glad for. Å være ulovlig imigrant i USA er ikke lett, og arbeid er ingen rett, det er å anse som et privilegie. Filmen gir oss et realistisk innblikk i disse vanskene som Carlos daglig opplever i sin kamp for å holde tingene igang.

Demián Bichir er ikke uventet nominert til Oscar for beste mannlige hovedrolle. Han er overbevisende i sin rolletolkning. José Julián spiller sønnen, han er ikke fullt så dyktig og er tidvis vaklende i sin rolletolkning. Det er Chris Weitz som har stått for regien av filmen, og han har så absolutt gjort en god jobb.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse