Annonse

Filminfo og video

Min Bror Bjrnen

Min bror bjørnen er nummer 44 i rekken av Disney-klassikere. Den handler om Kenai som er blitt forandra til en bjørn, hans totem. Broren hans, Denahi, veit ikke dette, og tror at hans to brødre er blitt drept av en bjørn. Sannheten er at denne bjørnen er Kenai, og Denahi begynner å jakte på sin egen bror. Vi følger Kenai som hjelper bjørneungen Koda etter at han mista moren sin. Kenai misliker Koda til å begynne med, men etter hvert som tida går lærer Kenai en lærepenge eller to. Og hele tida jakter Denahi på dem, og kommer nærmere, mens Kenai veit at han må skynde seg å komme til ”stedet der lyset møter jorda”, slik at han kan bli et menneske igjen.

Personlig synes jeg Min bror bjørnen er en av de siste ordentlige Disney-klassikerne. Den har alle de elementene en Disney-klassiker skal ha, og hovedpersonen utvikler seg og lærer seg selv og andre å kjenne. Det er også et moralsk budskap i denne filmen, som mange av de andre klassikerne. Min bror bjørnen har fine tegninger, og veldig fin musikk. Når sant skal sies, inneholder den en av de Disneysangene jeg liker best, nemlig ”On My Way” med Phil Collins. Man får en utrolig god følelse av å se denne filmen, en følelse som kun Disney kan gi deg.

I tillegg synes jeg Min bror bjørnen er utrolig morsom. Den har flere kommentarer som får meg til å le godt. Men den er ikke bare morsom, den er også veldig trist. For selv om filmen ikke akkurat er veldig overraskende og ikke tar mange vendinger man ikke kunne tenkt seg, så gjør det ingenting. Den er akkurat sånn en Disneyfilm skal være. Den er når alt kommer til alt utrolig fin. Jeg veit at det er en del som ikke liker denne filmen, fordi den ikke er av de gode, gamle. Selv synes ikke jeg det gjør noe, for selv om den ikke er Løvenes Konge eller Snøhvit, holder den absolutt mål.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse