Annonse

Filminfo og video

Straw Dogs

Straw Dogs

Karakter

4 
Manusforfatteren David og hans skuespillerkone Amy bestemmer seg for å reise tilbake til hennes gamle hjemby etter hennes far dør. De skal forberede det gamle huset for salg og samtidig få gjort unna litt jobbing. De hyrer noen av byens lokale til å gjøre unna arbeidet, men det viser seg fort å være et feilgrep.

Regissør Rod Lurie har de siste årene jobbet med tvserier som Commander in Chief(2005) og filmer som Nothing But the Truth(2008) og What doesnt kill you(2008). Filmen er en nyinnspilling av Straw Dogs fra 1971 med Dustin Hoffman og Susan George i hovedrollene. I den nye utgaven møter vi James Marsden, Kate Bosworth og Alexander Skarsgård.

Dette er faktisk en av de mer ubehagelige filmene jeg har sett, nettopp fordi mye av spenningen ligger i det psykologiske. Det er subtilt, det er kontrollerende og det er bitende. Det viser et lokalsamfunn som er tett knyttet sammen, så tett at det blir kveldende for nykommere eller de som kommer tilbake. Det viser en småbyskultur som kan virke preget av innavl og dermed ikke har helt de samme moralske koder som resten av samfunnet. Man kan tenke seg selv, når man reiser fra et sted så er det ikke bare en selv som stadig endres. Stedet man reiser ifra vil også endre seg uten de store impulsene, ergo det som var, vil være forsterket når man eventuelt vender tilbake.

Rollen som håndtverkeren Charlie er som skapt for Alexander Skarsgård. Han gjør en fantastisk innsats, selv om dette nok ikke er en rolle som krever særlig mye av han. Vi har sett han slik før, i True Blood. I rollen som Tom Heddon finner du James Woods, også en solid om ikke krevende prestasjon.  De det kreves mest av er James Marsden som hele veien må fremstå som om han balanserer på en knivsegg og hans kjære som spilles av Kate Bosworth. Blant annet er det en ekstremt stygg voldtekts scene som virkelig krever sin kvinne å håndtere. Selv om dette bare er på lerretet.Jeg så filmen på kino i New York, noe som nok gjorde sitt til at jeg fikk en veldig intens opplevelse av filmen. Det er en rå og brutal psykologisk thriller som er virkelig creepy selv om den har døpunkter innimellom. Absolutt seerverdig.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse