Annonse

Filminfo og video

Maktens menn

Maktens Menn

Karakter

6 
Stephen Meyers er relativt ung til å ha den posisjonen han har politisk sett. Han har jobbet med flere store og hans siste kandidat er også den han har mest tro på, presidentkandidaten for demokratene: Guvernør Morris. Meyers er hans pressetalsmann og styrer alt den mulige fremtidige presidenten gjør og sier utad. For mange regnet som en av de mektigste jobbene i USA. Men dette er ikke et rent politisk bonanza, her er det sex, lojalitet, svik og hevn som står i sentrum, for jo høyere man står, jo hardere faller man.Regissøren og hovedrolleinnhaveren George Clooney er et av de heteste navnene før Oscars går av stabelen i år. Han er nominert til beste mannlige hovedrolle for sin jobb i Descendants og for Best Writing/Adapted Screenplay med Maktens menn. Vil han klare å dra med seg enda en Oscar hjem?
Dette er en veldig amerikansk film, som tar for seg noe av det mest kompliserte de har i USA, nemlig det politiske systemet. Det er usannsynlig rotete og fryktelig vanskelig å skjønne noe av om man ikke har satt seg noe inn i det. Dette kunne vært et tyngdepunkt for filmen og gjort den vanskelig å se for de som ikke har amerikansk bakgrunn. Men det manøvreres lekende lett rundt i de politiske kriker og kroker, så det er tatt til et nivå som gjør at filmen kan ses internasjonalt såvel som i hjemlandet.

Plotet er nærmest et innblikk i Bill Clintons historie med Monica Lewinsky, men det funker på et plan, selv om vi jo har lest slike historier og sett slike filmer før. Det manøvreres lekkert frem og tilbake gjennom den ene twisten etter den andre, uten at du mister tråden eller blir forvirret. Det er heller ikke særlig forutsigbart på tross av at historien er en de fleste kan huske å ha hørt på et eller annet plan.

Denne filmen er i en egen klasse blant annet på grunn av ekstremt gode skuespillerprestasjoner. Men noen problemer møter man jo på her og. Blant annet er lyssettingen ikke like gjennomført alltid. Det er klartdet kan være vanskelig å gjennomføre lyssetting til arrangement som skal foregå i store lokaler, men når man klarer å få George Clooney til å se ut som et vandrende lik har man gjort noe galt.Men når det er sagt så er det genialt å spille George Clooney og Ryan Gosling ut mot hverandre. De er begge subtile og intense der det teller mest, og den relasjonen i seg selv kan bære hele filmen. Når det da støttes opp av geniale skuespillere som Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman og Evan Rachel Wood kan man ikke bomme.

Dette var en av årets absolutte høydepunkt på kino for meg. Jeg elsket at det tørre og kjedelige ble gjort om til noe intens, spennende og til tiders saftige dramaet man nok har savnet dersom man fulgte The West Wing når det gikk på Tv.  George Clooney har igjen vist seg å være en kløpper foran og bak kamera, han vet hva han vil ha og med seg selv i ene hovedrollen, får han det nok som regel som han vil. Hele filmen oser av kvalitet og kreativ styrke.


 

Foto: SF Film AS
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse