Annonse

Filminfo og video

Insidious

Insidious

Karakter

4 
Som ethvert skremmende hus med respekt for seg selv, har også dette huset et skikkelig vemmelig loft. Deres sønn Dalton syns derimot loftet er fascinerende og tar seg opp dit og leker en dag. Dette fører til at han har et stygt fall. Han virker tilsynelatende ok, men morgenen etter er han havnet i det som kalles en uforklarlig kom av legene. Men det er noe mer med denne komaen, enn det man først ser, og familien begynner en kamp for å redde Daltons liv.Regissør James Wan slo for alvor igjennom med filmen SAW hvor han også var med å skrev manuset. Der viste han at han mestret de nye triksene i de nye skrekkfilmene, og ikke minst den måten å fortelle historier gjennom bilde på. Men med Insidious har han tatt skrittet tilbake til teknikkene brukt i de gode gamle skrekkfilmene. Filmen er nesten kjemisk rensket for nymotens greier, og vet du? Det virker! Dette er en av de skumlere skrekkfilmer jeg har sett de siste årene.

Historiemessig er det noen småting her og der som ikke henger helt på greip men selve plotet kjøper jeg faktisk. Selv om det er noe far out there. Men det overnaturlige fascinerer folk for tiden og derfor vil nok også denne historien treffe folk.

Rose Byrne spiller rollen som Renai, en ganske grei rolle for henne igrunn. Renai balanserer hele tiden på en line mellom galskap, sårbarhet og styrke basert på morskjærlighet.  Det er overbevisende nok, men kanskje litt i det kjedeligste laget. Josh spilles av Patrick Wilson som for tiden er å se i tv-serien A gifted Man. Han har dessuten spilt i filmen Hard Candy som er en av de råeste filmer jeg har sett noen gang. Om ikke så lenge er han dessuten å se i Prometheus som Charles Weyland. Men i Insidious er rolletolkning hans noe intetsigende og ikke helt overbevisende.

Det som er spennende med denne filmen er at du hele tiden ser ting ”in the corner of your eye”, akkurat som folk beskriver det å bo i hus som er hjemsøkte. Effektene er enkle, men de bygger opp en intens spenning som  sitter godt i gjennom hele filmen, selv mot slutten når ting oppklares.  Det leker med redselen for det uvisse, hva skjer når vi sover,eller når vi er i koma? I den perioden vi ikke har noen som helst kontroll over hverken kropp eller sinn?


Foto: SF Film AS
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse