Annonse

Filminfo og video

Horrible Bosses

Horrible Bosses

Karakter

3 
Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) og Kurt (Jason Sudekis) har store problemer med sine tyranniserende sjefer. Flere kvelder møtes de for å ta noen øl sammen og klage over sine overordnede. Det er på en av disse fuktige pub-kveldene de bestemmer seg for å bli kvitt sine trakasserende og grusomme sjefer, og jakten er i gang.

Som seer tas man med på en klassisk reise hvor man går fra det ordinære og fredelige liv, til å rote seg opp i en rekke ting. Med en sjef som er narkotikalanger, en som viser seg å være morder i tillegg til å være ekstremt tyranniserende og en som bruker arbeidsdagen kun til seksuell trakassering blir det livlig. Idet de har bestemt seg for å drepe sine overordnede finnes det skepsis i kameratgjengen, men også stor spenning. De ønsker å finne en leiemorder, men ender opp med en mannlig prostituert i stedet. Et mord blir begått og politiet blir blandet inn.

Samspillet mellom de tre mennene i denne filmen er imponerende. Deres lille trekløver virker troverdig, og man gjenkjenner mange stereotypiske karakterer på en god måte. Nick er den seriøs og realistiske, Dale er en smule dum og overdrivende mens Kurt er en drømmer. Jeg syntes spesielt det var hyggelig å se Jason Bateman igjen. Forrige gang jeg så han var det en ganske myk mann i ”The switch”. I ”Horrible bosses” har han mer pågangsmot og nok en god rolle. I tillegg kan man ikke annet enn å le av Charlie Days tolkning av den noe naive Dale, og jeg morer meg nokså mye under denne filmen.

Regissøren bak ”Horrible bosses”, Seth Gordon, har tidligere gjort filmer som for eksempel ”Anywhere but home”, og jeg ser en klar utvikling i positiv retning. ”Horrible bosses” har i mye større grad en klar og medrivende handling, og gode, humoristiske poeng.

Med både Nick, Dale og Kurt plassert i én bil skimtes det en liten bit av ”Hangover”-humor. Men manuset kunne vært bedre; mer uforventet og morsommere. ”Horrible bosses” er på god vei, og jeg ler flere ganger, men den når ikke helt til topps.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse