Annonse
Idag braker det løse med Filmfest Oslo og det blir 5 dager film til ende for Filmforumets utskremte, nemlig meg.  Filmfestivaler i seg selv er en morsom opplevelse, mest fordi det er dager der du møter andre med samme interesse og du får se filmer, MASSE filmer. Noen av dem er som regel ekstremt bra, mens andre får deg til å ville rømme ut av kinosalen så ørene flagrer.

Det som er spesielt med Filmfest Oslo er at det er første gang den arrangeres. I løpet av 5 dager har man tilgang på 50 filmer og endel arrangement på 5 forskjellige kinoer i Oslo. Festivalen har sikret seg premierer på filmer som  Oscarstoreslemmen Hugo Cabret, Kompani Orheim, Into the White og spennende dokumentarer som Ambassadøren og Corman’s world. Sistnevnte var en stor hit på New York Film Festival i høst.For en filmjournalist betyr også en sånn festival muligheten til å møte masse spennende mennesker man normalt sett ser på lerretet. I ettermiddag er det først en Filmbonanza session med Sir Ben Kingsley. Så er det premiere på Kompani Orheim etterfulgt av premiere på Scorsese sin film Hugo Cabret.
Jeg har selvsagt satt meg opp et program over hvilke filmer jeg vil se de neste 5 dagene, og klarer jeg det beregner jeg meg selv som supermoviebuff. Ikke mindre enn 16 av filmene har jeg planer om å klare.

Onsdag: Kompani Orheim, Hugo Cabret,
Torsdag: The Innkeepers, Vi må snakke om Kevin, Hamilton:I rikets interesse
Fredag: Happy End, The best Exotic Marigold Hotel, Bullhead
Lørdag: Another Happy Day, Contraband, Take shelter, Haywire
Søndag: Ildfjell, Kill List, Into the white, Terri

Det blir med andre ord noen travle dager, men oh så spennende det blir! Enkelte av filmene gleder jeg meg selvsagt mer til enn andre og det er noen filmer som det irriterer meg at jeg ikke får sett. Men man kan ikke alltid få det som man vil. Faren er uansett stor for at mine øyne kommer til å være firkanta og røde etter disse fem dagene.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse