Annonse

Filminfo og video

Under Huden

Under huden

Karakter

6 
Dette er filmen om den briljante plastiske kirurgen Robert Ledgard (Antonio Banderas) som har mister sin kone som følger av en brann. Han blir besatt av å utvikle en type syntetisk hud som kan tåle enorm skade. Som forsøksperson bruker han den unge kvinnen Vera Cruz (Elena Anaya).

Pedro Almodóvar står for regien av denne filmen. Historien er basert på boken til den franske thrillerforfatteren Thierry Jonquest, «Mygale/Tarantula», og det er bare så mye man kan skrive om filmen uten å avsløre dens hemmeligheter. Men vi blir gradvis presentert for årsaken til eksperimentene til legen, hvorfor Vera og hva som gjør at Marillia påtar seg jobben som fangevokter. Filmen tar oss med på en reise i menneskers sinn, en reise som får deg til å føle fascinasjon og vemmelse. Kunne man gjort noe slik selv, drevet av hevn, kjærlighet og begjær?Jeg ble imponert over hvordan en film som balanserer så til de grader på kanten av stupet klarer holde seg der uten å ramle utfor. At Almodóvar vet hva han driver med, det er tydelig. Og hans valg av skuespillere beviser også dette. Filmingen er også meget bra, bildene er nesten kunstneriske og sammen med godt valg av musikk blir dette et mesterverk.

Skuespillerene gjør en troverdig og god jobb. Antonio Banderas er en fascinerende man hvis jeg ikke så lett klarer tolke alle uttrykkene til. I denne filmen spiller han en tilsynelatende følelsesløs gal mann. Elena Anaya spiller rollen som Vera Cruz. Rolletolkningen hennes er bra, og det virker som at hun trives i rollen. Marisa Paredes i rollen som Marilia, husholdersken som i alle år har tatt seg av Robert, er suveren.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse