Annonse

Filminfo og video

Jamie's Food Escapes

Kokken Jamie Oliver tar oss med ut på en kulinarisk reise når han forvandler seg til en matturist. Han utforsker maten fra et kjøkken i en by eller region.

Jamie Oliver viser oss en verden med spennende retter og kulturer. Han besøker folk i deres hjem for å være med på matlaging, eller få servert hjemmelaget hverdagsmat. I Sverige er han med på krepsefiske med påfølgende krepsefest, badstue og nakenbading. På besøk i Frankrike får han være med på villsvinjakt. For Jamie, som er matturist, er det dog ikke museer og ulike severdigheter som teller mest, det er restauranter og matmarkeder. Det er der han henter sin inspirasjon og lærdom om nye matretter. Og han tilbreder det på en slik måte at det fremstår som enkelt å lage, slik at en hver vil klare det. I tillegg forklarer han utseende og lukter på en slik fascinerende og god måte at man enkelte ganger nesten kan kjenne lukten av de eksotiske krydderblandingene og ingrediensene.Nesten fem timer med interessante matretter til inspirasjon og som nok kan passe en hver gane. Og selv om man ikke er så interessert i mat og matlaging, så kan denne serien være spennende for de fleste. I tillegg er det gode bilder fra de ulike stedene som Oliver besøker, og man finner kanskje inspirasjon selv til reisemål og eksperimentering på kjøkkenet. Jeg fikk i alle fall lyst på spicy gyros, slik som på bildet over.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse