Annonse
Samleboksen består av de tre dvd'er: Valens frokost-tv, Et musikals kaos og Raskere enn sitt eget beste.

Stand Up har i grunnen aldri vært min greie, og vel, det var en gang i tiden da jeg fant Kristian Valen lett underholdende og som jeg flira litt av. Men, den tiden er helt klart forbi nå. Å se gjennom disse tre dvd'ene var rett og slett slitsomt, det var også sånn at jeg nesten ble pinlig berørt over hvor dårlig det hele var. Jeg er i grunnen glad i parodier, og har ledd godt av mang en parodiert film og serie, men her ble det bare kleint.

Valens Frokost-tv fortsetter der Valen-tv sluttet. Her parodieres Bjørn Kjos, Anniken Huitfeldt, Eivind Reiten og en rekke andre, og da også selveste God Morgen Norges kjente Nils Gunnar Lie. Her treffer vi "Ungkaren" som er relativt slibrig og selv Paradise Hotel har mer kvalitet over seg enn den parodien av Ungkaren som vi presenteres for her. Det beste på denne skiva var uten tvil Frokost Quiz, det var bedre enn orginalen, faktisk litt mindre masete - utrolig nok.I Et musiklask kaos parodieres en rekke kjente musikere, bl.annet Ensemblet fra ”Sammen for livet”, Idol Ali, DeLillos, Return, Åge Aleksandersen og Olav Stedje. Dette er faktisk hva jeg mener Valen gjør best: parodiere sangere. Som komiker ellers er han bare masete og pinlig i sine forsøk på å vekke latter, merk, dette er nå min subjektive mening da. Han kan også bli litt for mye av det gode, sang etter sang med parodiering av ulike artister, men som nevnt, langt bedre enn Valens Frokost-tv, dog jeg ikke helt er fan av stand-upen han fremviser, enten det er kortversjonen av Spelemannsprisen eller historien om da han var ung. Som et lite ekstra her så er det en uklippet versjon med en rekke tabber, noe som tidvis hever nivået litt.Raskere enn sitt eget beste er showet hvor Valen gjør narr av seg selv og våpenhistorien for noen år tilbake. Og som seg hør og bør når man latterliggjør seg selv basert på hva som stod i media, så får også pressen gjennomgå til gangs i dette showet. Valen parodierer (selvsagt) et par kjente folk her også, Tor Erling Staff, Anniken huitfeld og Gerd-Liv Valla, i tillegg til noen kjente artister. Valen har selv uttalt at han kun parodierer folk han han respekterer og liker. For meg ble dette for langdrygt, men, denne er absolutt bedre enn Valens Frokost-tv.Totalt har disse tre en spilletid på 5 timer og 42 minutter, den er (selvsagt) ikke tekstet på Norsk, noe jeg ikke forstår hvorfor de ikke tar kostnader og bryet med å gjøre, det er tross alt mange med nedsatt hørsel eller de som har trøbbel med å forstå dialekter osv som ville hatt god nytte av at man tekstet Norske filmer. Det er en del ekstramateriale på alle tre dvd'ene, så er man fan av Valen så er dette en perle i samlingen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse