Annonse
Også animatører fra Aardman Animation (Wallace and Gromit, Sauen Shaun) tar turen til Kristiansand for å delta på bursdagsfeiringen. Til sammen viser Barnefilmfestivalen 90 filmer.

- I løpet av 15 år har Barnefilmfestivalen utviklet seg til å bli et av Norges største og viktigste kulturarrangement for barn og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen. Sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn.
 
Årets program er rikholdig og variert. Det vises 90 filmer, mange kommer direkte fra filmfestivalen i Berlin. En av dem er svenske Isdragen av Martin Högdahl som får æren av å åpne den 15. Barnefilmfestivalen. Bortsett fra film fra Norden er det særlig nederlandsk film som dominerer årets program. Blant annet visesKråkeungen av Boudewijn Koole, som vant en pris i Berlin, Sjansespill av Nicole van Kilsdonk og Tony 10 av Mischa Kamp.
- I Skandinavia lages det veldig mye bra barne- og ungdomsfilm, forklarer Monrad-Krohn. - For noen år siden satte Nederland seg som mål at de skulle bli det nye Skandinavia og resultatet ser vi nå. Noe av det beste innenfor barne- og ungdomsfilmer produseres i Nederland, sier han.


Fra åpningsfilmen Isdragen.
 
Den franske filmen 17 Girls av Delphine og Muriel Coulin åpner ungdomsprogrammet og handlingen baserer seg på en virkelig hendelse fra 2008. Andre filmer som vises under årets festival er den franske Tomboy av Céline Sciamma, estlandske Lotte og månesteinens hemmelighet av Janno Põldma og Heiki Ernits og Mosquita y Mari av Aurora Guerrero, som ble vist under fjorårets Sundance-festival. Det blir et gjensyn med fjorårets åpningsfilm En katt i Paris og en av fjorårets vinnerfilmer Kidnappet av Vibeke Muasya.
 
For hele programet: http://www.filmweb.no/barnefilmfestivalen2012/
 
I tillegg til å vise barne- og ungdomsfilmer arrangeres det workshops, kurs, verksteder og presentasjoner som skal bidra til å utvikle barnefilmskapere ytterligere. Representanter fra det prestisjefylte animasjonselskapet Aardman Animation kommer til Barnefilmfestivalen. Jay Clarke, Ashley Boddy og Andy Jane skal holde en masterclass og et tre dagers skrivekurs. Selskapet står bak suksesser som Wallace and GromitSauen Shaun og kinoaktuellePiratene.
- Vi er kjempefornøyd med å ha fått manusforfattere og animatører fra Aardman Animation til Kristiansand. Deres besøk styrker uten tvil Barnefilmfestivalen som en betydningsfull arena for folk som jobber med produksjon og formidling av film for barn og unge, sier Monrad-Krohn.
 
Den europeiske barnefilmorganisasjonen ECFA skal presentere sitt nye prosjekt mot homofobi og kjønnsstereotyper og det arrangeres dokumentarfilmverksted og forskjellige animasjonskurs for barn. - Det er viktig for oss også å utvikle framtidens filmskapere og lære barn alle de praktiske sidene ved å lage film, det gir dem en økt forståelse av hva film er, sier Monrad-Krohn.

Lørdag 28. april skal det deles ut flere priser: Film&Kinos barnefilmprisDon Quijote-prisen, publikumsprisen Ludi-prisen og ECFA-prisen. Her går vinneren automatisk videre til kåringen av Europas beste barnefilm. Også vinneren av manuskonkurransen, som arrangeres av Sørnorsk filmsenter og Barnefilmfestivalen, kåres denne lørdagen. 

Høydepunkter fra Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival 2012: 
• 77 filmer, 33 av dem norgespremierer.  
• 7 verdenspremierer, blant dem Meloo av Monika Lyko , en 25 min lang animasjonsfilm. 
• 9 filmer har vært vist på filmfestivalen i Berlin. Blant annet Kråkeungen som vant pris på årets filmfestival i Berlin. 
• På festivalens nest siste dag, lørdag 28. april deles det ut fire priser: Film&Kinos barnefilmpris (75.000,-), Don Quijote-prisen, ECFA prisen og publikumsprisen Ludi-prisen. Det utropes en vinner av manuskonkurransen utlyst gjennom Sørnorsk Filmsenter og Kristiansand Internasjonale Filmfestivalen, prisen er på 100.000 kroner.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse