Annonse

Filminfo og video

In Time

In Time er en spennende science fiction-thriller hvor man ikke lever etter hvor gammel man blir, men etter hvor mye tid man kan få kjøpt seg. Alle mennesker slutter å eldre når de blir 25 år. Det eneste problemet er at de kun lever ett år til – med mindre de får kjøpt seg mer tid. De rike kan leve for alltid, men de mindre heldige gjør alt de kan for å få seg bare litt mer tid. Ofte har de fattigste mindre enn et døgn å leve når de våkner. Man tjener ikke lenger penger, og betaler med tid. Tid er nemlig den nye valutaen.

Vi følger Will Salas som kun har et døgn igjen. På en bar oppdager han en mann med over 100 år på klokka si, og når han blir omringet av Minutemen, hjelper Will ham. Men etter å ha levd i over 100 år allerede, har denne mannen oppdaga sannheten: Alle må dø. For hvis ingen dør, hvor skal man da gjøre av folk? Så prisene går opp, for at flere folk skal dø. Og selv om kroppen ikke blir slitt ut, kan hjernen fortsatt bli det. Han bestemmer seg derfor for å gi all sin tid til Will, med beskjeden om at han ikke skal kaste den bort. Men de som kalles Minutemen og Timekeepers er fortsatt på jakt etter det århundret som forsvant, så mens Will prøver å finne ut av hva han skal gjøre med 100 år, renner tida ut for ham.

In Time er stappa med kjente skuespillere. I hovedrollene er Justin Timberlake og Amanda Seyfried. I andre roller finner vi blant annet Cillian Murphy (Batman, Inception), Johnny Galecki (The Big Bang Theory), Olivia Wilde (House M.D., Cowboys & Aliens) og Alex Pettyfer (Stormbreaker, I Am Number Four). Spesielt gøy var det å se Galecki i en annen rolle enn nerden Leonard Hofstadter, og å se Pettyfer i en annen rolle enn fløtepus og good guy – i In Time spilte han nemlig en drittsekk, noe som var utrolig tøft. De gjør alle sammen en kjempegod jobb, og det er gøy å se på.

The poor die and the rich don’t live. In Time er en utrolig fascinerende film. Den er fantastisk godt gjennomført. Da jeg så traileren var jeg litt skeptisk, jeg syntes konseptet var kult, men det hele virka ikke helt gjennomført. Sjelden har jeg tatt så feil om en film! Og selv om jeg likte den første halvdelen best, hvor man får en slags ”innføring” i hvordan det hele fungerer, var hele filmen helt fantastisk. Andre halvdel er fylt med action og spenning, og filmen er bare skikkelig, skikkelig tøff. Jeg blir alltid veldig glad når jeg finner bra science fiction-filmer. Og In Time, den gjorde meg nærmest lykkelig. Anbefales!

Bilde
Det visuelle i denne filmen har jeg faktisk ingenting å si på. Jeg blei så oppslukt i filmen at jeg helt glemte å se etter hva som eventuelt kunne forbedres, og jeg oppdaga ingenting. Bildene er utrolig pene og klare.

Lyd
For lyden gjelder det samme som for bildet. Denne filmen er verdt å se på BluRay.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse