Annonse

Filminfo og video

50/50

50/50 handler om Adam som lever et godt liv, han har en kjæreste, en familie som bryr seg og en god venn som bringer akkurat passe mengde av galskap og humor inn i livet hans. Men så får han vite at han fått en sjelden type kreft, hvor overlevelsessjansene er 50%. Livet hans tar plutselig en ny vending, og vi følger ham mens han prøver å takle sjukdommen. Han har mange rundt seg som støtter ham, og som prøver å takle Adams kreft de også, og han er ikke så aleine som han kanskje tror han er.

Helt siden jeg så traileren til 50/50 har jeg hatt lyst til å se den. Den virka som en film som hadde passe mye av alt – drama, humor, romantikk – i tillegg til at den virka som den hadde det lille ekstra, som gjør at man husker filmen og tenker på den i ettertid. Jeg er utrolig glad for at jeg ikke feildømte filmen, og at den var bedre enn det jeg hadde håpa på.

Jeg vil si at dette er en av Joseph Gordon-Levitts bedre roller, og det inkluderer da blant annet Inception, (500) Days of Summer og Hesher. Han spiller utrolig godt, sammen med sine medskuespillere, og gjør det meste av filmen. I andre roller finner vi Anjelica Huston, Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard og Seth Rogen. De gjør alle glimrende prestasjoner i sine roller, og det gjør at man tror på situasjoner som oppstår. Når man ser denne filmen kjenner man smerten Adam går igjennom, og frustrasjonen og frykten over sjukdommen. Det finnes også en slags humor i det hele, som Adam prøver å finne fram til. For hvordan skal man egentlig takle å ha kreft?

I tillegg til dette er det flere andre faktorer som gjør denne filmen så god som det den er. Soundtracket er veldig bra og inneholder blant annet låter fra Radiohead, Bee Gees og Pearl Jam. Manuset er også veldig godt, og det er en fryd å høre replikkene. Man blir ikke bare irritert, provosert og flau, men også glad og redd av det som blir sagt. Denne filmen går, med andre ord, inn på deg. 50/50 er utrolig trist, fin og rørende, og den har en rolig og tankefull stemning som varer filmen ut. Jeg vil si at denne filmen så godt som har hele pakka.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse