Annonse

Filminfo og video

Blackthorn

De fleste har hørt om radarparet Butch Cassidy og Sundance Kid som ble udødeliggjort av henholdsvis Paul Newman og Robert Redford i klassikeren fra 1969. Filmen avsluttes med det som tilsynelatende virker det siste sekundet av røverbandens liv i Bolivia. Nå viser det seg derimot at det ikke var Cassidy og Kid som ble drept under den store sammenkomsten, men at de tvert om overlevde og flyktet fra stedet.

Flerfoldige år senere bor Butch Cassidy fremdeles i Bolivia, nå under navnet James Blackthorn. Han begynner å bli gammel, og ønsker å komme seg hjem for å ta en siste kikk på hjemlandet sitt. På turen hjem møter han på Eduardo Apodaca, en mann som har vært ingeniør i en gruvedrift og har robbet med seg en del penger. Blackthorn slår seg sammen med tyven og sammen reiser de gjennom Boliva, med loven hakk i hæl.

Jeg er en stor fan av Butch Cassidy og the Sundance Kid, og mener dette er en av de beste westernfilmene som har blitt laget. Jeg likte historien, og ikke minst de flotte karakterene som Redford og Newman storspilte til de grader. Med kjennskapen jeg har til Hollywood og deres trang til å lage nye versjoner av gamle klassikere, har jeg lenge fryktet det øyeblikket da andre skulle portrettere disse ”anti-heltene” som jeg likte så godt.

Blackthorn var en film jeg aldri hadde hørt om før, og ble veldig overrasket da jeg leste bak på coveret at dette var en film som faktisk handlet om Cassidy og Kid. Spenningen var stor da jeg skrudde på filmen, og heldigvis ble jeg veldig fort beroliget. For filmen viser seg å være en meget god etterfølger av originalen, ikke minst takket være Sam Shepard som gjør en utrolig jobb.

Filmen hopper litt frem og tilbake i tid, for å vise Butch Cassidy og Sundance Kids ferd etter den store sammenkomsten med det bolivianske militæret. Og skulle jeg peke på noe negativt med denne filmen, så ville det nettopp være dette. Til tider slet jeg litt med å finne ut om det var vi var i nåtid eller datid, selv om skuespillerne som portretterer Butch Cassidy er ulike. Det kan høres litt rart ut, men det var vanskelig å følge med til tider.

Alt-i-alt så sitter jeg tilbake meget godt fornøyd etter å ha sett denne filmen. Filmen er godt produsert og Sam Shepard har deg i sin hule hånd nesten fra første scene. Kan virkelig anbefales!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse