Annonse
Vinduet mellom kinopremiere og salg/utleie av film på DVD og Blu-ray Disc er redusert med over to måneder i løpet av halvannet år. Utviklingen ser ut til å skyldes digitaliseringen av de norske kinoene, som har gitt kinopublikumet i hele landet film raskere og dermed et av Europas korteste vinduer til film på DVD og Blu-ray Disc.
 
Høsten 2010 lå vinduet fra kinopremiere til salg av DVD og Blu-ray Disc i gjennomsnitt på 6,4 måneder. Tilsvarende måling i mars i år viser at tiden er redusert til 4,2 måneder.
 
-          Dette er blant de korteste vinduene i Europa og kan være noe av bakgrunnen for at Norge er blant landene med lavest nedgang i salg av DVD.     
 
For første gang er det også registrert filmer som har et høyere salg av DVD og Blu-ray Disc enn besøk på kino. Dette dreier seg hovedsakelig om filmer i kategorien action og grøssere.
 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse