Annonse

Filminfo og video

Contagion

I Contagion følger vi den uhyre raske spredninga av et dødelig virus som sprer seg over hele verden. Mens mennesker overalt dør, unge som gamle, jobber myndighetene og smittevernet på spreng for å finne ut av hva dette viruset er og hva som forårsaker det, og ikke minst hvordan de skal få stoppa det. Og samfunnet begynner å gå i oppløsning ettersom viruset sprer seg sammen med frykten, og alle tenker på seg selv og dem de elsker.

Contagion er en utrolig spennende thriller fra regissør Steven Soderbergh (Erin Brockovich, Ocean’s-filmene). Mens de prøver å finne ut av hva viruset er og hvor det originalt kommer fra, og mens de prøver å finne en vaksine for det, blir flere og flere mennesker smitta og dør, og myndighetene lurer på hvordan de skal takle situasjonen, og det gjør også menneskeheten. For hva skal man egentlig gjøre i en sånn situasjon, annet enn å håpe? Og likevel viser denne filmen hvordan mot og tapperhet blant enkelte mennesker kan knytte mennesker sammen når hele samfunnet går i oppløsning.

Contagion har uten tvil fantastiske skuespillere. I noen av rollene finner vi Marion Cotillard, Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Gwyneth Paltrow og Kate Winslet. Spesielt Kate Winslet gjør en fantastisk jobb i rollen som en veldig praktisk og lettere irritert doktor fra smittevernet. Ellers spiller Jude Law en så utrolig overbevisende drittsekk at jeg nesten begynner å mislike ham.

Både bilde og lyd er veldig bra i denne filmen. Kanskje er det ingenting som utmerker seg spesielt når det kommer til det visuelle, men det er heller ingenting å klage på, og da er jeg fornøyd.

Da jeg så Contagion kunne jeg ikke unngå å tenke på ekte epidemier fra før i tida. For selv om dette kun er en film, har epidemier rammet verden før, og det kan skje igjen. Og selv om man har hørt tall på de døde, har hvertfall ikke jeg egentlig tenkt over hvordan det var å faktisk oppleve det, og være der da epidemien spredde seg. Contagion gjør at man begynner å tenke, og den viser hvordan verden muligens kunne reagert hadde et dødelig virus spredd seg på samme måten i dag. Det er både spennende og skremmende på en gang, og det er ikke tvil om at Contagion er en utrolig sterk og realistisk film.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse