Annonse

Filminfo og video

Lady og Landstrykeren

Lady og Landstrykeren er på mange måter den perfekte kjærlighetshistorie. Både den klassiske forelskelsen mellom gutt og jente, men også den vidunderlige kjærligheten som finnes mellom eier og hund.

For de som ikke kjenner historien til Disneys 15. klassiker – Lady og Landstrykeren handler om et par som får seg en nydelig hundevalp de velger å kalle Lady. Hun blir elska høyere enn noe annet og har det egentlig helt perfekt. Når eierne hennes får en baby forandrer ting seg, og når babyens tante skal passe babyen og Lady, oppstår det misforståelser med katastrofale konsekvenser – men dette er også med på å gjøre at Lady knytter bånd med Landstrykeren, og en utrolig romanse oppstår når de er ute på eventyr sammen.

Lady og Landstrykeren har noen helt fantastiske karakterer, og da spesielt Scott og Trofast. De er morsomme og sjarmerende, og man kan ikke unngå å falle for dem. De har sterke personligheter og uten dem hadde filmen absolutt ikke vært den samme. Det må sies at Disney er utrolig flinke på å ha slike bikarakterer. Også hundene som er bak lås og slå er helt fantastiske, og smelter hjerter.

Musikken er umulig å ikke legge merke til, mye fordi sangene har blitt klassikere akkurat som filmen. Hvem husker vel ikke ”Bella Notte”, som synges i bakgrunnen av scenen hvor Lady og Landstrykeren spiser spaghetti og Landstrykeren dytter den siste kjøttbollen bort til Lady med snuta?

Jeg tror ikke jeg har sett Lady og Landstrykeren siden VHS-en sin tid, og jeg må si at det var et flott gjensyn. Lady og Landstrykeren er en av de mest populære Disneyfilmene, og det er det en grunn til. Den har flotte tegninger, gode karakterer, morsomme replikker og spennende situasjoner, og den er ikke minst veldig søt. For hvem kan vel unngå å like Lady, Trofast, Scott, Landstrykeren eller de andre hundene vi møter i filmen?

Det var utrolig godt å se denne filmen i så god kvalitet som BluRay gir, spesielt med tanke på at jeg husker den fra VHS. Bildene var klare og det var lyden også, og selv om den kanskje bærer preg av at den er en tegnefilm fra 1955, har den god kvalitet.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse