Annonse

Filminfo og video

Contraband

Contraband

Karakter

4 
Mark Wahlberg har virkelig slått seg opp i Hollywood de siste årene. Etter noen Calvin Klein reklamer og noen hits på musikkfronten,markerte han seg som skuespiller i filmer som Rock Star, The Italian Job og Den perfekte stormen og har nå tatt steget bak kamera som producer. Han har blant annet produsert Entourage, Boardwalk Empire, The Fighter og nå Contraband hvor han også spiller ene hovedrollen.

Chris Farraday har levd et liv som yrkeskriminell, en ekstremt god en også. Men så endret han seg og valgte et familieliv med en helt vanlig jobb. Desverre er ikke alle like smarte som han, deriblant hans svigerbror Andy som helt på egen hånd klarer å spolere en narkotikahandel som gjør at han sitter i stor gjeld til oppdragsgiveren. Chris blir nødt til å hjelpe han på eneste måten han kan: gjennom smugling. Så han setter sammen et team med blant annet sin bestevenn Sebastian. De skal smugle falske sedler fra Panama tilbake til New Orleans, men noe går jo selvfølgelig alvorlig galt i prosessen selv om Chris er mesterhjerne og har planlagt ting til den minste detalj.

Contraband er en amerikansk produksjon basert på filmen Reykjavik – Rotterdam regissert av Oskar Jonasson og med Baltasar Kormákur i ene hovedrollen. Baltasar Kormákur har denne gangen satt seg i registolen og har regien på Contraband. Filmen ble sluppet for det norske publikumet førstegang  på Filmfest Oslo, hvor undertegnede så den.


Chris Farraday(Wahlberg) og Sebastian(Ben Foster) i diskusjon.

Filmen i seg selv er helt greit laget, den er godt bygget opp og har en god del spennende elementer som gjør den verdt å se. Deriblant er skuespillerne godt valgt ut og de gjør alle ekstret gode rolletolkninger. Spesielt verdt å nevne er Ben Foster og Giovanni Ribisi som begge kan spille sokkene av Wahlberg på en dårlig dag. Men når det er sagt så er ikke Wahlberg så verst han heller, selv om rollen i seg selv ikke er den mest utfordrende. Han har jo spilt lignende karakterer før.

Desverre blir filmen noe rotete fordi det er for mye som skjer og  for mange uromoment som krever oppmerksomheten din. Gjerne på en gang. Savner litt mer umph fra Kate Beckinsale sin karakter, som blir litt puslete. Men ellers er det underholdning, det er en del gode sekvenser som virkelig blåser bakken bort under deg. Det er en del spennende tvister innimellom som fanger deg inn akkurat når du har begynt å sone ut og tenker at filmen er dritkjedelig. Så takk gud for disse, fordi da får man hvertfall med seg resten av filmen.
 

De falske sedlene skal inspiseres.Holder de mål?
 

Foto: UiP
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse