Annonse

Filminfo og video

Machine Gun Preacher

Machine Gun Preacher

Karakter

5 
Sam Childers levde et hardt liv som narkodealer og kriminell. Så havnet han til slutt i buret, som de fleste innenfor hans yrke gjør. Når han kommer ut derfra møter han igjen den harde virkeligheten i husvogna med den forhenværende stripperen som nå er blitt kristen og deres datter. Det går selvfølgelig nedenom og hjem igjen, helt til han og bestekompisen har en uhyggelig opplevelse. Så blir han med kona i kirken og plutselig endrer alt seg.

Han legger bak seg tiden som medlem i motorsykkelgjenger og får kontakt med en menighet som jobber mye i Uganda. Han blir inspirert til å reise ned en tur og jobbe.Dette blir starten på organisasjonen Angels of East Africa, en organisasjon som jobber med kidnappede og foreldreløse barn hovedsaklig i Sudan. En reise som nesten koster han livet og familien.Filmen er basert på den sanne historien om Sam Childers og i filmen er det Gerard Butler som spiller hovedrollen som Childers. Han kan være akkurat passe røff og grusom, samtidig som han kan vise frem en utrolig empatisk side som gjør at du virkelig engasjerer deg i Childers opplevelser i Afrika. Dette er en fantastisk historie som virkelig gjør seg godt på lerretet og fortjener å bli vist. Hvorfor i alle verdens dager gikk den rett på dvd her i Norge? Den hadde hvertfall en liten tur innom kinoene i USA.

Gerard Butler er genial i rollen som Childers, selv om han ser noe bedre ut en originalen og gjør rollen glattere. Det viktigste er at han er en skuespiller som er dyktig på å få frem kontraster i en karakteren. Det er en plaget mann som kommer tilbake til USA etter turen til Afrika. Han har sett grusomme ting som han ikke kan vente at de rundt han skal ha kapasitet til å forstå. Når datteren ønsker seg en limousin til skoleballet holder han på å sprekke fordi han sparer penger til en lastebil til barnehjemmet slik at han kan redde flere barn. Kontrastene i livet hans er store, og han jobber hardt med å finne balansen mellom det å være en god far, en god prest og ikke minst et godt menneske.Regissør Marc Forster har igjen vist seg å være en visuell skarpskytter. Det er lekkert filmet og med kombinasjon av vakre bilder av øde landskap til nære bilder av ren mennesklig ondskap. Man konfronteres med Konys ondskap og man kan ikke annet enn å bli sjokkert over at mennesker klarer å gjøre så mye vondt mot andre. Enkelte scener er rett og slett horrible og forferdelige å se på i sin realisme og sin enkelhet. Det er grusomt å se hvordan Childers blir stilt i umennesklige situasjoner der han må velge hvem som skal overleve og dermed også hvem som risikerer å dø og så blir konfrontert med de døde i etterkant.

Dette er en av de sterkeste filmer jeg har sett i år, med unntak av en ting. Det er en gutt og hans historie som ikke kommer helt tydelig frem, selv om den er veldig viktig for filmen. Med unntak av dette er Machine Gun Preacher en viktig film som mange bør få med seg. Den er røff, men den gir også et perspektiv på en virkelighet som vi bør være mer klar over, og kanskje den kan engasjere akkurat deg til å gjøre en liten ting for noen i ditt nærmiljø, eller kanskje på andre siden av jorda? Nei, man kan ikke endre verden på en dag, men man kan hjelpe noen, og det er faktisk mer enn nok.


Sam Childers er nummer 3 fra høyre. Foto: www.machinegunpreacher.org
Foto: @ Lionsgate / Kilder: www.machinegunpreacher.org
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse