Annonse
”Rizzoli & Isles” handler hovedsakelig om politietterforskeren Jane Rizzoli (Angie Harmon) og rettsmedisineren Maura Isles (Sasha Alexander). Rizzoli stammer fra en arbeiderklassefamilie med sitt eget rørleggerfirma. Foreldrene hennes, og da spesielt moren, er engstelig fordi datteren har valgt en farlig jobb. Isles kler seg for fest hver eneste dag. Hun har stor innsikt i hvordan man skal ta seg godt ut, og alt annet for den saks skyld. Det hun ikke vet, er virkelig ikke verdt å vite. Men all kunnskapen hennes er også et problem. Hun kan svært mye om medisin (ettersom hun er rettsmedisiner), men det å gi en mann en alvorlig sykdomsdiagnose allerede på første date, får Isles erfare at ikke er et særskilt godt sjekketriks. På den måten kan man si at Isles sliter en del sosialt, men hun og Rizzoli har et unikt, barskt og tøft vennskap. I tillegg til et noe spesielt venninneforhold, løser de mordgåter sammen.
 
Serien inneholder det meste en krim bør. Dette har vel kanskje en sammenheng med at det hele er basert på kriminalbøker av forfatteren Tess Gerritsen. Begge hovedrollene i serien har sine problemer, skavanker og forhistorier som er med på å skape dem. Sesong 1 består av ti episoder på omkring 45 minutter hver. Det er stort sett godt driv i alle episodene, og hver episode byr på en ny enkeltstående historie. I tillegg er det én historie som på sett og vis henger med både fra fortiden, og i deler av serien. Det er nemlig en skurk ved navn Hoyt som stadig blir en trussel og et problem spesielt for Rizzoli. Før vi blir kjent med Rizzoli har hun nesten blitt drept av Hoyt, og det er bra for seriens skyld at denne skurken blir en liten sjargong gjennom det hele.
 
Tross nokså god spenning, fin oppbygning av karakterene og rett og slett et godt helthetsinntrykk, må det sies at jeg har sett bedre krim. Denne serien bærer svært stor preg av å være amerikansk, og elementer som for eksempel kamerarbeidet kunne helt klart vært bedre estetisk sett, og mer utfordrende for oss som ser på. Jeg savner noe av det kicket en krimserie ofte gir, hvor man bare MÅ se flere episoder. Men når man førstes har satt Blu-rayen i spilleren, merker jeg at serien har et snev av dette, og jeg ser ikke bort i fra at jeg også vil se sesong 2.
 
Personlig mener jeg denne serien er god, men kunne vært bedre for å skape en mer hektende følelse hos meg som seer. Etter å ha sett kriminalsuksesser som svensk-danske ”Broen”, og mange andre skandinaviske (spesielt svenske) vellykkede krimserier, fikk denne serien stor konkurranse. Men ”Rizzoli & Isles” er helt klart en serie verdt å få med seg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse