Annonse
- Det er stor stas at Kim Bodnia kommer til Kristiansand og Barnefilmfestivalen. Han er en meget erfaren og anerkjent skuespiller og jeg håper både regissører og skuespillere vil ha stor nytte av å delta på seminaret med ham. Sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn.
 
Den danske skuespilleren er kjent fra filmer som Nattevakten, Pusher og Tomme Tønner. Og nylig kunne norske TV-seere se Bodnia i den svensk-danske krimsuksessen Broen (2011).
 
I løpet av to dager skal Kim Bodnia undervise unge skuespillere og regissører. Første dagen skal skuespilleren lære seg hvordan de skal ta instruksjon. Dag to er det fokus på regissørene og Bodnia skal fortelle hvordan de skal instruere unge mennesker og amatørskuespillere.
 
Klikk her for program og mer informasjon om kurs og verksteder
 
Stemmebruk med Line Verndal og animasjonsverksted med Aardman Animation
I løpet av Barnefilmfestivalens fem dager arrangeres det flere kurs og verksteder for filmbransjen, barn og ungdom. Skuespiller Line Verndal (Himmelblå, Limbo) skal fortelle om dubbing og stemmebruk i animasjonsfilm. Verndal har lånt bort stemmen sin til flere animasjonsfilmer, blant annet En katt i Paris som åpnet fjorårets Barnefilmfestival og som får kinopremiere denne våren.
 
Norsk filminstitutt og Barnefilmfestivalen inviterer til et tre-dages verksted med representanter fra det verdenskjente animasjonselskapet Aardman Animation. Selskapet står bak suksesser som Wallace and Gromit, Sauen Shaun og kinoaktuelle Piratene. Aardmans story team vil fokusere på komedie og teamarbeid - hvordan jobber forfatter, regissør og storyboardtegner sammen for å skape best mulig resultat. Verkstedet arrangeres i samarbeid med NRK Super.
 
Den europeiske barnefilmorganisasjonen ECFA skal presentere sitt nye prosjekt mot homofobi og kjønnsstereotyper og det arrangeres dokumentarfilmverksted og forskjellige animasjonskurs for barn.
 
Den 15. Barnefilmfestivalen i Kristiansand arrangeres fra 24. til 28 april. I løpet av 15 år har festivalen vokst seg til å bli Norges største og viktigste kulturarrangement for barn og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen.

Høydepunkter fra Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival 2012:
• 90 filmer, 33 av dem norgespremierer.
• 7 verdenspremierer, blant dem Meloo av Monika Lyko , en 25 min lang animasjonsfilm.
• 9 filmer har vært vist på filmfestivalen i Berlin. Blant annet Kråkeungen som vant pris på årets filmfestival i Berlin.
• På festivalens nest siste dag, lørdag 28. april deles det ut tre priser: Film&Kinos barnefilmpris (75.000,-), ECFA prisen og publikumsprisen Ludi-prisen. Det utropes en vinner av manuskonkurransen utlyst gjennom Sørnorsk Filmsenter og Kristiansand Internasjonale Filmfestivalen, prisen er på 100.000 kroner.
 
I anledning ECFA-prisen kommer European Film Academy (EFA)til å ha et jurymøte (med bl.a. Director for Generation – Berlinale) for å kåre den beste europeiske barnefilmen.
Kilder: Pressemelding fra Barnefilmfestivalen i Kristiansand
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse