Annonse

Filminfo og video

Inside Job

Inside Job

Karakter

6 
Dette er uten tvil en av de beste dokumentarer som ble laget i 2010. Da jeg satte meg ned i Walter Reade Theater for å se denne på NYFF 2010 tenkte jeg at det kom til å bli de tørreste og kjedeligste minuttene på hele festivalen. Men der tok jeg grundig feil. Filmen vant så Oscar for beste dokumentar i 2011.

I løpet av 1 time og 44 minutter føres du inn i dypet av finanskrisen som kostet over 20 trillioner dollar og sørget for at millioner av mennesker mistet sine jobber og deretter sine hjem og familier. Matt Damon forteller om de få sjeler som påvirket en hel verden. Om hvordan avgjørelser i finanssenterene i New York påvirket hele samfunnet på Island.


Eliot Spitzer tidligere guvernør i New York og New York State Attorney General

Inside Job sin styrke er at den først og fremst har troverdigheten i behold gjennom grundig research. Den har mange fagpersoner som fremstår som troverdige og som klarer å forklare ting på en måte som gjør at folk forstår hva de snakker om, selv om man ikke har en doktorgrad i økonomi fra Harvard. For å nevne noen av de involverte har vi Eliot Spitzer, Barney Frank og George Soros.

Regissør Charles Ferguson har gjort en fantastisk bra jobb med å sette sammen denne filmen på en måte som gjør at den er lett å følge, og temaet er lett forståelig selv om det faktisk er ganske komplisert. Den gir oss et innblikk i det som sies å være konspirasjoner mellom korrupte politikereog akademikere, i et internasjonalt spill om reguleringer og ikke minst makt og penger.

DVD-utgaven har dessuten en del special-features som Deleted scenes, the making of og kommentarer fra regissør Charles Ferguson og produced Audrey Marrs som er verdt å få med seg.
 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse