Annonse

Filminfo og video

The Change-Up

The Change-up

Karakter

4 
Mitch og Dave har vokst opp som bestevenner, selv om de er like forskjellige som dag og natt. Mitch er en single fyr som lever det gode liv uten noen slags forpliktelser eller ansvar. Å arbeide er et fremmed begrep. Dave er Mitch sin rake motsetning. Han har hus, kone og tvillinger samt en trygg jobb i et advokatfirma. Hver eneste dag går i det samme, og litt sånn i skjul skulle han ønske han var som Mitch. En kveld går ønsket hans i oppfyllelse og deres tilværelser blir bokstavelig talt snudd på hodet. Er virkelig gresset grønnere på den andre siden?
 
Manusforfattere Jon Lucas og Scott Moore slo til for fullt med Hangover 1 og 2, hvor de viste at de var særs kapable til å skrive komikk slik at de nådde det store publikummet, men allikevel beholdt sin integritet.Sammen med regissør David Dobkin tar de tak i et gammelt favorittutgangspunkt for film, nemlig rollebytte og det er gjort med en herlig snert som gjør at du storkoser deg gjennom hele filmen.
 
Selvfølgelig er jo castingen et viktig punkt også her. Det nytter ikke hvor godt manus man har, om man ikke får skuespillere som klarer å levere dialogene slik det var ment. Ryan Reynolds er genial i rollen som playboyen Mitch, selvfølgelig fordi han kler rollen utseendemessig, men også fordi han har et ekstremt komisk talent som passer inn i nettopp denne settingen. Han klarer å balansere på en linje mellom halvpsykotisk og normal som er fantastisk underholdende. Den litt mer lavmælte Dave spilles av Jason Bateman som også har god komisk timing, men fremstår litt mer seriøs enn Reynolds. Igjen et eksempel på perfekt casting.


 
Dette er jo en film hvor det meste blir tatt til det ekstreme, uten at det allikevel blir for ekstremt. Jeg så filmen på kino i NY og lo så jeg grein, så ingen tvil om at dette er min type humor. Jeg digger settinger der folk settes inn i situasjoner de ikke er vandte med og ender opp med å oppføre seg som kunnskapsløse idioter. Jeg syns det er perfekt, nettopp fordi ingen av oss er perfekte! Alle havner vi i situasjoner som kunne gjort seg i beste komedie innimellom, vi har bare ikke alltid kamera tilgjengelig.

Og jeg må si at jeg ikke skjønner hvorfor de ikke slapp denne på kino. Sjansen er stor for at den kunne gjort det bra her i Norge.
 
 
 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse