Annonse

Filminfo og video

Phantom of the Opera

Phantom of the Opera

Karakter

4 
I 2011 var det 25 år siden første oppsetningen av Phantom of the Opera, dette ble feiret med en jubileumsforestilling som ble vist på 200 kinoer rundt om i verden, og som ble gitt ut på Blu-ray og dvd.

Regissør Cameron MackIntosh har tidligere laget filmutgaver av Les Misérables og CATS, så han var et naturlig valg for Andrew Lloyd Webber da han skulle filme 25 års jubileumet for Phantom of the Opera. Det skal også sies at dette er en stor og utfordrende oppgave. Hvordan skal man klare å gjengi stykket med lysetting og det hele slik at både publikum hjemme og i salen er fornøyde? Spørsmålet her er hvorvidt de har klart å beholde magien i denne overgangen.

Selvfølgelig vil det jo alltid være mer magisk å sitte i selve salen og se stykket, men her har de faktisk gjort en god innsats meg å gi publikum hjemme også en god stemning og opplevelse av denne klassikeren. Det er 200 skuespillere,dansere og musikere på scenen i denne oppsettingen og de to som har hovedrollene klarer allikevel å skinne over dem alle. Ramin Karimloo spiller The Phantom og Christine spilles av Sierra Boggess. Begge har tidligere gjort flere store musikaler som for eksempel Les Misérable.

Denne forestillingen hadde også besøk av flere gjesteartister som har spilt rollene som The Phantom og Christine. Deriblant svenske Peter Jöback og Sarah Brightman som deltar i en strålende opptreden på slutten.

Oppsetningen er vakkert gjennomført med nydelig lyssetting som virkelig bringer frem alt det fargerike i verden som kontrast til det dystre livet som The Phantom lever. Kostymene er en studie i seg selv, men desverre er det noen ganger litt dårlig gjennomført sminke. Spesielt i forbindelse med The Phantom. Her ser man med flere anledninger maskekanten bak i nakken, noe som lett kunne vært unngått.Hele seansen varer i nesten 3 timer og det kan virke litt lenge innimellom. Foruten dette er denne utgivelsen absolutt en opplevelse vel verdt å få med seg, spesielt hvis du har god skjerm og surroundanlegg, da får du virkelig utbytte av blu-rayen.
 
 

Foto: UiP
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse