Annonse

Filminfo og video

The Double

The Double

Karakter

4 
Den tidligere CIA-agenten Paul Shepherdson har over 20 år på baken i spionbransjen og prøver nå så godt han kan å ha et så normalt liv som overhode mulig. Men så dukker en av hans gamle fiender opp og CIA ønsker at han skal samarbeide med en jypling fra FBI, Agent Ben Geary som tidligere har skrevet masteroppgave om hans fiende. Det hele blir et samarbeid som knytter sterke bånd mellom de to agentene, men som også stadig setter dem på prøve. Vil de sammen klare å hamle opp med Shepherdsons bitre fiende en gang for alle?

Richard Gere er jo som vanlig en stabil skuespiller som leverer varene. Litt mer uten ansiktsutrykk nå enn før, men ellers er det ikke så verst. Topher Grace ble vi først kjent med i That 70’ties show, hvor han spilte en relativt nerdete guttunge. Han er nå den nerdete mannen som er sykelig opptatt av seriemordere; FBI agent Ben Geary, og han kler rollen godt rollen selv om det nok ikke er den mest krevende rollen for han. Han har godt potensiale så han vil nok bli å se i større mer seriøse roller oftere fremover.

Det skorter ikke på talent på rollelista her. Odette Annable spiller Natalie Geary, og er alldeles herlig i denne rollen. I rollen som den smånymfomane russiske hora finner du Stana Katic som de fleste er mest vant til å se i rollen som  Kate Beckett  i Castle. Morsomt å se henne som noe helt annet enn den kontrollerte politidama hun er der. Veteranen Martin Sheen gjør også en flott prestasjon som  Tom Highland. 

I rollen som Brutus finner vi Stephen Moyer for anledningen uten spisse hjørnetenner og med noe mer farge i huden. Han har vært å se i flere roller de siste årene, hvor det har vært mye av dem samme: En hard, staut og mann av få ord med stor sexdriv. Denne rollen her er derimot en spennende rolle fordi man ser at han må gi så mye mer av seg selv her enn i andre produksjoner.

Regissør Michael Brandt har tidligere levert produkter som 3:10 til Yuma og Wanted hvor han også har skrevet manusene selv. Han har også skrevet manuset til The Double selv, og det er tydelig han har utviklet seg som manusforfatter. Plotet er noe tynt i begynnelsen og de hadde nok tjent påom vi fikk vite mer om hovedkarakteren litt tidligere.

Men det bygger seg gradvis opp og bli veldig sterkt og ikke minst spennende. Det finnes twister der som man rett og slett ikke kunne sett for seg når man satte filmen på, og det er jo forfriskende i en era hvor de fleste tema og situasjoner i filmer er oppbrukt.

Dette her var absolutt en positiv overaskelse. Jeg pleier ikke like sånne type filmer i det hele tatt, de pleier igrunn å kjede meg litt til døde. Men denne filmen fenget meg ganske raskt og var faktisk intelligent laget og interessant. Litt døde dialoger innimellom og en del dynamikk manglet mellom karakterer i enkelte scener, men ellers er det faktisk ikke så verst. 
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse