Annonse
Da jeg først fikk høre at to av mine favorittregissører i moderne filmhistorie skulle slå seg sammen for å produsere en film ble jeg ordentlig tent. Peter Jackson og Steven Spielberg er vel kanskje to av de mest kjente regissørene/produsentene og har mange års erfaring bak seg, samt kassasuksesser verden sjelden ser maken til. Og da jeg endelig fikk muligheten til å se TinTin var jeg rask på pletten, og håpet jeg ikke ville bli skuffet.

TinTin er en journalist og kjent for ofte å ta saken i egne hender for å løse saker. Da han kommer over et gammelt skip på markedet blir han innblandet i en klappjakt på en gjemt skatt. Jakten tar han verden rundt hvor han møter kaptein Haddock, de klumsete tvillinginspektørene Thomson og Thompson og den onde skurken Sakharine.Og resultatet av filmen gikk kanskje ikke over mine forventninger, men de ble i alle fall møtt. Spielberg er en mester på å fortelle historier, og denne filmen gjør ingen unntak. Karakterene får en god oppbygging og man føler man blir godt kjent med dem før filmen virkelig tar av. For det mangler ikke på actionscener her, men jeg er imponert over måten det er gjort på. Scenene er tøffe, men allikevel barnevennlige. Min sønn på fem år hadde ingen problemer med å følge med, og han satt spent i sofaen under motorsykkeljakten.

Filmen skulle opprinnelig spilles i live-action, men det ble etter hvert bestemt at de ønsket å lage det om til animasjon. Og dette er jeg glad for. Man har mulighet til å overdrive handlinger mye mer, ting som ser unaturlige ut hvis man skulle gjort det med ”virkelige” personer. Og Spielberg har til tider dratt det veldig langt, han bøyer streken for det som er mulig å gjøre med karakterene uten at den noen gang knekker.

Bilde
Bildekvaliteten på Tintin-filmen er ikke overraskende så nær perfekt som det går an å få den. Filmen går gjennom de fleste fargespekter, fra det mørke dypet på kaptein Haddocks båt, til fargeglade sterke farger i Afrikas ørken. Med 1080p/AVC-MPEG4 på 2.40:1 ratio er dette veldig bra. Man merker ingen støy i noen av bildene, og med så fantastisk animasjon at man nesten kan telle hvert hårstrå på karakterene.Lyd
Den engelske delen av filmen blir levert med 7.1 DTS-HD MA, mens den norske dessverre bare kommer med Dolby Digital 5.1. Jeg sjekket ut et par scener på begge språkene, og man merket til tider stor forskjell på lyden. Kuler fyker rundt i rommet, og forskjellige lyder fyller alle kanaler slik at man føler seg tilstede i filmen. Men 5.1 er overhodet ikke dårlig, og gjør også filmen til en nytelse å høre på.

Konklusjon
TinTin er en flott film, og jeg sitter nå med fingrene krysset på at studioet ønsker å komme med en oppfølger til filmen. Dette er nok en film som er mer populær utenfor de amerikanske stater, så ingen ting er sikkert enda. Men det er lov å håpe, for filmen er veldig bra.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse