Annonse

Filminfo og video

Holy Rollers

Holy Rollers

Karakter

2 
Vi befinner oss i det jødiske samfunnet i Brooklyn på slutten av 90-tallet. Sam Gold kommer fra en hasidisk jødisk familie og prøver så godt han kan å være den sønnen hans far kan være stolt av. Han prøver å følge deres valg av kone og yrke, men det er noe som ikke helt stemmer for han.  Den karismatiske naboen Yosef ser at Sam ikke er komfortabel med det livet han lever og introduserer han etterhvert for et heftig liv som tar han til både Manhatten og Amsterdam. Sam har nå fått jobb i undergrunnsmiljøet i New York, hvor han smugler ”medisiner” fra Amsterdam til New York.

Kevin Asch har laget et grått og kjedelig portrett av en gutt som befinner seg i en eksistensiell krise hvor valget hans står mellom foreldrenes livstil og hans egne ønsker for sitt liv. Karakteristikkene er relativt stereotype, spesielt når man møter familien til Sam og ikke minst Sam selv.

Sam spilles av Jesse Eisenberg  som virker veldig malplassert i rollen. Det er akkurat som han ikke er komfortabel i hverken sitt eget eller Sam sitt skinn. Han kan så utrolig mye bedre enn dette her, det er jo ikke uten grunn at han ble nominert til Oscar for sin rolle i The Social Network.

Dette her er absolutt en interessant historie men den er rett og slett dønnkjedelig å sitte å se på. Det er grått, kjedelig og lite inspirerende.  Regissøren skraper bare i overflaten av problemstillingene og det finnes liten dybde i karakterene. Dialogen er relativt treig og replikkene faller noen ganger litt for flatt.
Dette her var nok ikke et av mine filmhøydepunkt dette året. Det er igrunn litt synd siden det er en spennende historie. Det er synd at den har blitt fullstendig maltraktert, overdøves av dårlig skuespill og ikke minst en drepende kjedelig scenografi. Og det selv om amn befinner seg i New York.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse