Annonse
Filmen viser hverdagslivet til de to 5-åringene Karsten og Petra sammen med deres livlige og underfundige kosedyr Frøken Kanin og Løveungen. Disse er sprell levende for barna, men ikke for de voksne. Det er den erfarne barnefilmregissøren Arne Lindtner Næss som skal dirigere store og små skuespillere, Frøken Kanin og Løveungen. 
 
Innspillingen startet i mars og opptakene avsluttes i juli. I hovedrollene finner vi Nora Amundsen (6 år) som Petra og Elias Søvold Simonsen (6 år) som Karsten.
 
- Nora og Elias er kjempeflinke og begeistrede skuespillere. Innspillingen går over all forventing og dette blir en varm, sjarmerende og underholdende film for alle barnehagebarn. Karsten og Petra er allerede kjente karakterer for norske barn og det er utrolig spennende å få være med å utvikle universet. Det forteller produsent i Cinenord Kidstory Silje Hopland Eik.

Overalt hvor Karsten og Petra går så er også kosedyrene deres med. Frøken Kanin er Petras snusfornuftige kosedyr. Petra fikk henne i gave fra pappaen sin da hun var veldig liten. Ingen kjenner Petra bedre enn Frøken Kanin. Hun vet at Petra noen ganger kan ta litt for store sjanser. Derfor passer Frøken Kanin på og prøver å holde henne unna farlig situasjoner. Løveungen er kosedyret til Karsten. Han er Karstens aller beste venn. Etter Petra så klart.Løveungen er laget i Kina. Han er en tøffing som har perfekt nattsyn og kan karate. Så når Karsten er redd, passer han på. Heldigvis er han flink til å høre etter når Karsten har noe han vil snakke om også.


Det er også noen voksne involvert i historien: Petras mamma spilles av Janne Formoe, foreldrene til Karsten spilles av Hilde Lyrån og Markus TønsethIvar Nørve har fått rollen som morfaren til Petra og Tone Johnsen spiller Randi, som jobber i Duestien barnehage.
 
I tillegg til spillefilmen skal det også lage en tv-serie på 12 episoder på 13 minutter som produseres for NRK Super.

Bak kamera:
 
Arne Lindtner Næss er en av Norges mest kjente barnefilmregissører. Den tidligere skuespilleren startet som manusforfatter og regissør på slutten av 90-tallet, og har i løpet av det siste tiåret hatt regi på hele ti spillefilmer for barn. Han står bak en rekke suksesser som Svartskjær SOS, Olsenbanden Jr., Verdens beste SFO og nå sist Blåfjell 2 - Jakten på det magiske horn.
 
Manus er skrevet av Line Fougner Grünfeld som blant annet har skrevet manus til tv-serien Hjerte til hjerte sesong, novellefilmen Klippan i livet og kortfilmen Mens du står utenfor.
 
Filmen produseres av Cinenord Kidstory, et selskap eid av Silje Hopland Eik og Tanya Nanette Badendyck, begge utdannet ved Den norske filmskolen. Sammen etablerte de Cinenord Spillefilm i 2004, og har produsert de norske spillefilmene Jørgen+Anne=sant, Vegas, Mars & Venus, Trigger og de seks nye filmene om Varg Veum. Selskapet har også co-produsert tre skandinaviske spillefilmer: Kandidaten, Hoppet og Karma.
 
Bøkene om bestevennene Karsten og Petra er en av de største norske barneboksuksessene noensinne. Bøkene er skrevet at Tor Åge Bringsværd og illustrert av Anne G. Holt. De første bøkene forteller om hvordan det er å være ny i barnehagen og om å finne sin beste venn der. I de neste bøkene er man med på alt det morsomme som skjer i barnehagen og mellom de to bestevennene.
 
Filmen om Karsten og Petra spilles inn i Budapest. Den distribueres av SF Norge AS og kommer på kino februar 2013.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse