Annonse

Filminfo og video

Flukt

Entertainment One har kjøpt distribusjonsrettighetene til FLUKT for Nord-Amerika og Rialto Distribution har sikret seg rettighetene for Australia.

"Vi er glade for å nok en gang å samarbeide med Trust Nordisk, og er henrykte over å ha sikret oss FLUKT for Nord-Amerika. Vi fortsetter å kjøpe nøkkelfilmer for vår ekspanderende virksomhet i USA såvel som i Canada", sier Jo Sweby, innkjøpsansvarlig i eOne.

"FLUKT er en av våre mest populære titler under årets Cannes-festival. Vi startet forhåndssalget basert på en 3-minutters promotrailer i Berlin tidligere i år, og nå i Cannes har vi fått vist en uferdig versjon av filmen. FLUKT har imponert stort i markedet, Roar Uthaug er en glimrende regissør, og produksjonsselskapet Fantefilm Fiksjon AS beviser igjen at de leverer mesterlige sjangerfilmer med stort internasjonalt potensiale" sier Rikke Ennis, direktør i salgsselskapet Trust Nordisk om den store interessen.


I Cannes ble FLUKT vist for potensielle kjøpere og er pr i dag solgt til Nord-Amerika (Entertainment One), Australia (Rialto Distribution), England (Momentum), Tyskland (Koch Media), Spania (Aurum Producciones), Tsjekkia og Slovakia (Film Europe) og Gulf Film (Midtøsten).


"Det er veldig moro at filmen treffer så godt som den gjør. I Cannes ble den vist for publikum for aller første gang og responsen har vært overveldende. Det ser ut til at kombinasjonen rå norsk natur, middelalder og tøff action blir en vinner. Nå gleder vi oss bare til den norske premieren." sier Martin Sundland, produsent i Fantefilm Fiksjon AS.
Om filmen:
Ti år etter at Svartedauen herjet landet, legger en fattig familie ut på reise for å finne bedre levekår. På en øde fjellovergang blir de angrepet av en bande av nådeløse rovmordere. Den eneste som blir spart er nitten år gamle Signe. Hun tas til fange og banden tar henne med tilbake til leieren sin. Her lærer hun fort at hun er tiltenkt en skjebne verre enn døden. Signe forstår at den eneste løsningen er flukt. Men flukten blir oppdaget, og snart har banden tatt opp jakten.

FLUKT er regissert av Roar Uthaug og produsert av Fantfilm Fiksjon AS v/ Martin Sundland og Are Heidenstrøm. Selskapet ble etablert i 2006 og har som mål å produsere brede underholdningsfilmer. Selskapets står bl.a. bak Fritt Vilt-filmene, Arme Riddere og den kommende storfilmen Gåten Ragnarok (august 2013)

FLUKT kommer på kino 28. september og distribueres av Nordisk Film Distribusjon AS

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse