Annonse

Filminfo og video

The Rum Diary

Paul Kemp (Johnny Depp) drar til Puerto Rico en gang på 1960-tallet for å jobbe i en noe lurvete avis. Kemp har forfatterdrømmer, men som mange andre med samme ambisjoner: han er journalist. Han forelsker seg i en kvinne som heter Chenault. Det eneste problemet er et hun er gift med en rik og mektig forretningsmann som Kemp så vidt har stiftet bekjentskap til. Han prøver å dra med seg Kemp på en del ulovligheter.

Samtidig som Kemp dras mellom forretningsmenn og hans noe mer sluskete medarbeidere i avisen, drikkes det mye rom. Og mye annet. De som arbeider på avisen er nære å gå under alle sammen, og selve avisen er i samme båt.

Filmen er basert på en bok av Hunter S. Thompson, og man kan trekke klare paralleller til filmen ”Frykt og avsky i Las Vegas” fra 1998. Grunnene til dette er at vi også i den filmen møter en nokså påvirket hovedkarakter spilt av Johnny Depp, pluss at boken bak den filmen også er skrevet av Thompson.

”The rum diary” har etter min mening ingen genial historie eller handling, men dog: stemningen som fremmes i filmen, den er god. I tillegg er så godt som alle karakterene svært velutviklet og godt spilt. Johnny Depp imponerer stort, men også mange andre karakterer fester seg. Spesielt Giovanni Ribisi sin tolkning av den svært nedslitte og alkoholiserte journalistkollegaen Moberg er imponerende og sikker. Man får virkelig følelsen av å befinne seg i Puerto Rico da solen strømmer ut av skjermen, man ser de nedslitte, gamle husene og de klassiske klessnorene som henger over de trange gatene. Flere hendelser og karakterer byr opp til humor og latter, og ”The rum diary” er i det store og hele en god film uten de store svingningene.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse