Annonse

Filminfo og video

Restless

Filmen handler om kreftpasienten Annabel og hennes nye venn Enoch. Enoch har en spøkelses-venn, går ikke på skolen, bor hos sin tante og går i begravelser til folk han aldri kjente. Annabel og Enoch møter hverandre i en minnestund og et varmt og spesielt vennskap utvikler seg. De har begge sitt å streve med, og begge er utrolig spesielle på hver sin måte. Det å se to så spesielle mennesker møte hverandre og utvikle noe så spesielt, er fint og rart på samme tid!

Annabel får vite at hun kun har tre måneder igjen å leve, allikevel ønsker Enoch å innlede et forhold til henne. Han mener de får gjort mye på tre måneder. Noe sier meg at grunnen til hans fascinasjon er nettopp det at hun har fått dødsdommen.

Gus Van Sant har regien, og har blant annet regissert Elephant (2003), Last Days (2005) og Milk (2008).

Henry Hopper (Enoch) er skuespilleren som imponerer mest i denne filmen, han er god fra start til slutt! Gutten har en sjarm som nærmest flyr ut av skjermen og treffer alle som ser på. Kvinnen som spiller Annabel, Mia Wasikowska, har tidligere spilt Alice i Alice in Wonderland og har også hatt hovedrollen i Jane Eyre. I Restless spiller hun helt greit og kommer seg igjennom. Ikke noe å klappe i hendene av, men heller ikke noe å klage over! De andre skuespillerne i filmen er ikke like kjente og er heller ikke bærende for filmen. Det er Annabel og Enoch sin historie som er viktig.

For meg handlet filmen om å lete etter svar og mening, og besettelsen til å finne noe som hjelper. Det er sjeldent å se kjærlighet, sorg og tap blir belyst så godt på skjermen, men selv om dette er en ny og interessant vinkling er filmen tidvis litt kjedelig. Den heller noen ganger over i det surrealistiske. Er den troverdig? Flere ganger er den på nippet til å bikke litt over, den ligger litt i faresonen, snuser litt på den mindre troverdige siden, men holder seg akkurat innenfor.

Filmen er veldig rolig; både bevegelsene i filmen, dramaturgien og spenningen. Det er en behagelig film å se på, men som nevnt litt kjedelig. Jeg likte det såre og det absurde i filmen, og jeg elsket karakteren Enoch. Han er utrolig spennende og en dynamisk karakter som gjør at du vil vite mer hele tiden. Du leter hele tiden til grunnen til at han er som han er. Skuespilleren Henry Hopper gjør en utrolig god jobb, og en god skuespiller løfter alltid en film!

Det er ikke lett å forstå seg på karakterene, men man blir utrolig nysgjerrig og dette er nok et grep som er gjort både av forfatter Jason Lew og regissør Gus Van Sant.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse