Annonse

Filminfo og video

Mildred Pierce

Livet som alenemor i Los Angeles under depresjonen er ikke enkelt for Mildred Pierce (Kate Winslet). Fast bestemt på å gjøre sitt beste for sin eldte datter Veda (Evan Rachel Wood), overvinner hun samfunnets forventninge rog svikter sine elskere.

Denne miniserien i fem deler er basert på en novelle av James M. Cain. I 1945 sørget Michael Curtis for at Joan Crawford fikk Oscar for sin rolle som Mildred Pierce. I 2011 mottok Kate Winslet både Emmy og Golden Globe for samme rolle. Serien har høstet gode kritikker og diverse priser.

Noen ganger føler jeg at jeg står litt fast i mine meninger om filmer og serier. Her har vi en serie på nær 6 timer, den har et godt manus, dyktige skuespillere som bærer rollene. Det meste er i grunnen bra med denne serien, men, det mangler noe. Eller, den mangler kanskje ikke noe, den har jo det meste, men serien klarer ikke oppnå annet en at jeg irriterer meg over 6 brukte timer. Det ble mye pauser når jeg så denne serien. Jeg tok meg selv i å vaske opp litt, støvsuge, riste sengetøy osv, for å få tanker og energi over på noe annet enn hva jeg følte over en mor som ofrer så mye for datteren sin. En jentunge som er så utakknemmelig at man har lyst til å filleriste jenta. At barn, spesielt tenåringer kan være vanskelige, det er jo ikke noe nytt, men å ha så lite selvinsikt som Veda viser, det skaper frustrasjon hos meg som er mamma.

Men altså, serien er god den. Den er det. Den er bra også. Den tiltaler bare ikke meg. Kanskje fordi jeg lar meg irritere så lett over at Mildred aldri når riktig inn til Veda og aldri forteller henne hvor skapet skal stå. Allikevel er det fascinerende å se kommunikasjonen, eller mangelen på kommunikasjon mellom mor og datter. Så jeg tror at etter jeg har roet meg, fått den litt på avstand, tenkt litt, vil se den igjen, og jeg går ut i fra at jeg da vil finne den hakket bedre og ikke fullt så irriterende. For selv om jeg ikke fant serien så alt for fengende og at den irriterte meg, så er det som nevnt et godt stykke arbeide som ligger i den. Og jeg yter den nok ikke full rettferdighet etter å ha sett den "bare" en gang. Jeg har også lyst til å lese boken, og få med meg filmen fra 1945.

Som nevnt gjør skuespillerene her en utmerket jobb. Kate Winslet er god, jeg føler kaskje hun kunne valgt noen mer "fengende" roller og har kjørt seg inn på et spor hvor hun ikke får vist seg godt nok. Men, at hun fikk Emmy og Golden Globe, det kan jeg forstå. Evan Rachel Wood er grei nok. Jeg husker henne best i filmen Thirteen, og nå sist i Maktens menn. Brian F.O'Byrne ser vi i rollen som Bert Pierce, han gjør her som i diverse andre serier han har spilt i, en dugandes jobb. Best liker jeg Guy Pierce. Det kan være fordi jeg hadde en liten crush på han i yngre dager, men jeg liker de filmer han har spilt i.

Summa summarum: En god serie, i mine øyne noe kjedelig og irriterende, men allikevel velspilt og bra.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse