Annonse
Moderne Familie - sesong 2

Karakter

5 
Det er dags for andre sesong av den etterhvert så prisbelønte og populære serien «En moderne familie.» I denne sesongen følger vi familien Pritchett/Dunphy videre i deres forsøk på å få en travel hverdag til å gå opp. Her er møter med eks-kjærester, feiring av morsdag, forskjellige typer sjalusi samt mye mer, alt for å frembringe latter hos seer. Det klarer «En moderne familie» med glans.

Mye amerikansk humor, og spesielt amerikanske komiserier, er etter denne anmelderens meninger både platt, spiller enormt mye på klisjèer, og er like nyskapende, interessant og original som en Steven Seagal-film. «En moderne famile» klarer det kunststykke å, selv om de spiller på mange klisjèer (som f.eks. feminine homofile og den vakre golddiggeren), komme utav det med integritet og kvaliteten i behold. Humoren i dialogene er i sesong 2 nesten bedre enn i første. Det virker som om de enkelte karakterene «sitter» enda litt bedre, og med den selvtilliten åpner det også for mange fantastiske scener. Man blir også presentert for utvikling hos de enkelte karakterene, noe som ofte er en sjeldenhet i komiserier.

Phil Dunphy, spilt avTy Burrell er manges favorittkarakter i denne serien. Han føyer seg inn i rekken av litt smådumme, men både frivillig og ufrivillig morsomme menn og fedre med mer intelligente koner, som egentlig har et godt hjerte (f.eks. Homer Simpson og Peter Griffin). Han har de flaueste replikkene, men er morsom uten å bli for parodisk og klein, samtidig som han også tidvis viser mer seriøse sider ved seg selv. I tillegg gjør Eric Stonestreet igjen en fabelaktig rolle som den litt skrullete og veldig elskverdige Cameron Tucker. Stonestreet har vunnet både en Screen Actors Guild Award og en Emmy for denne rollen. Ellers må 14 år gamle Rico Rodriguez i rollen som Manny nevnes. Et barn med så god humoristisk timing og teft for subtiliteten i kroppsspråket er åpenbart et talent, og et av de store høydepunktene i serien.

«En moderne familie» er fremdeles en av nåtidens aller beste amerikanske komedier. For en anmelder som synes det kommer mye platt og klisjèfylt komedie fra USA er den et friskt pust. Den er i tillegg kreativ i både format og innhold, og man sitter ikke med følelsen av å ha «sett det før». Sesongen slutter med en pekepinn på hva som kommer til å skje i neste sesong, og jeg er helt sikker på at den kommer til å bli minst like underholdende.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse