Annonse

Filminfo og video

The Big C - sesong 1

The Big C - sesong 1

Karakter

5 
 I ”The Big C” blir vi kjent med Cathy (Laura Linney). Hun er 42 år gammel, arbeider som lærer og har bestandig gjort de rette og aksepterte tingene. Dette er inntil hun får diagnosen hudkreft. Hun forstår at livet kan være kortere enn man har tenkt, og at hver dag burde benyttes ut til det fulle. I stedet for å gi opp, lever hun mer lidenskapelig enn noensinne. Cathy sliter med å få fortalt om diagnosen til sine nærmeste, og dette blir utgangspunktet for den første sesongen av ”The Big C”. De vanlige familiære problemene blir satt i et helt nytt lys når den sees med Cathys diagnose.

Til å begynne med synes jeg Cathy framstår som en nokså spesiell karakter med et uvanlig forhold til sine nærmeste. Men etter hvert kommer man inn i Cathy og hennes problemer, og ikke minst: man får forståelse for hele hennes situasjon. Man forstår at det å fortelle sannheten kan føre begge veier, og livet får på mange måter noen nye perspektiver ispedd mye humor fra karakterene i ”The Big C”.

I det hele tatt blir denne serien et innblikk i et kaos som allikevel kan virke så harmonisk. Livet og døden kretser nærme hverandre, og jeg hadde virkelig ikke trodd en serie med en så alvorlig historie, skulle by på så mye latter og glede. De forutsette og klare humoristiske trekkene er fjernet, og det overraskende og kreative er puttet inn. Dette er virkelig noe nyskapende og godt innen TV-serier, og er helt klart verdt å få med seg. Mennesker med ulike problemer sett fra Cathy, som tross alt har en alvorlig sykdom, men som helst bare vil hjelpe alle andre, er virkelig lærerikt og interessant.

Dette er drama og komedie mikset sammen til en super blanding, og jeg ser virkelig fram til å ta fatt på andre sesong av ”The Big C”.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse